Naturresa till Colombia

Avgång 2019-02-26
Hemkomst 2019-03-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                       Publicerat    2019-02-14

 

Hej!

Nu är det snart dags för avresa till Colombia och jag hoppas att ni är taggade. Ni är 17 deltagare samt färdledare Anders.  Med vanlig post skickar vi ut resplan, kontaktlista med alla adresser till hotellen, e-tickets för flyget tur och retur Colombia, en karta samt bagagetaggar. Biljetter för flyg inrikes får ni  av Anders på plats i Cartagena.

Flyg och incheckning
Ni kan checka in online hos KLM, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser är gratis men några kostar extra.

Mötesplats
Färdledaren Anders möter er på flygplatsen i Cartagena direkt efter när ni har hämtat bagage och gått igenom tullfiltret.  Han har en skylt där det står Världens Resor. Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni lättare kan känna igen övriga medresenärer. I fall det skulle vara några oklarheter när ni kommit fram så är Anders mobilnummer är +57 313 553 2315 (whatsapp +46 761 840 118)

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Cartagena. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Cartagena såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Hotell Casa del Curato  Adress: Carrera 7 # 38-89. Calle del Curato, Barrio San Diego, Cartagena. Tel: +57 5 664 3648 / 660 1891

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni meddelar det till Anders så att han kan hjälpa till.

På några av flygsträckorna inom Colombia är det 15 kilo incheckat bagage och 5 kilo i handbagage och vi får se till att försöka hjälpa er som har med mer bagage än så men bra hur som helst att packa inte alltför tungt. Vi har skrivit att det får vara max 20 kilo bagage i praktiska tips så vi får stå för extra bagagekostnader upp till 20 kilo om någon behöver fler kilon än de 15 kg som ingår.

Jag önskar er en riktigt fin resa till Colombia!

Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över.

Claes Göransson

claes@varldensresor.se

 


 

Deltagarinformation                     Uppdaterat 2018-12-27

 

Hej!

Det börjar närma sig avresan till Colombia. Ni är 18 deltagare samt färdledare.  

I länkarna längre ned finner ni resplan, praktiska tips, litteraturtips, samt flygtider med deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Anders Elmfors


Anders är biolog och gymnasielärare i naturämnen som bytt klassrummet mot guidning på heltid runt om i världen. De flesta resorna går till Karibien och Latinamerika från Kap Horn i söder till Mexico i norr. Han har även gjort 10 naturkryssningar till Antarktis med svenska grupper. Somrarna tillbringas i Blekinges skärgård, ofta till sjöss.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista 

Litteraturtips


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Övrigt om resan

Vänligen läs resplanen. Vi har bl.a. lagt till ett besök i El Dorado som ligger söder om Minca och där har vi betalt extra för att ha två fågelskådarguider. Vi kommer att försöka att dela på gruppen där så är möjligt så att det blir bra naturupplevelser. 

Tänk på att en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Från februari: claes@varldensresor.se

 

Tel växel: 08-669 55 25