Naturresa till Colombia

Avgång 2020-02-27
Hemkomst 2020-03-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                          Publicerat 2020-02-14

 

Hola!

Nu är det snart dags för avresa till Colombia och jag hoppas att ni är taggade. Ni är 15 deltagare samt färdledare Isak. Per post har vi idag skickat ut e-tickets till flygen, resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta.

Mötesplats
Isak Isaksson kommer åka från Stockholm och möter upp stora delar av gruppen vid gaten på Arlanda. Isak kommer ha en skylt där det står Världens Resor. För er som flyger från Köpenhamn eller Göteborg träffar Isak vid gaten i Paris eller framme vid bagageutlämningen i Bogotá. Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni lättare kan känna igen övriga medresenärer. I fall det skulle vara några oklarheter kan ni nå Isak på +46 70-340 94 74.

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda, Kastrup och på Landvetter minst 1 ½ timme före avgång. Ni flyger med Air France på ditresan till Bogotá och hem från Cartagena med KLM. Ni kan checka in online hos Air France tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://wwws.airfrance.se/check-in Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Ni kan göra det redan nu på avresan med Air France via deras hemsida. https://wwws.airfrance.se/trip Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som Air France erbjuder. På hemresan med KLM kan ni första göra det 8 dagar innan avresa via denna länk: https://www.klm.se/check-in

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget!

Uppdateringar om resan
Vi kommer att ändra ordningen på dag och 8 och dag 9. Dag 8 åker vi till nationalparken Los Nevados. Vi kommer gå en liten vandring och se kolibrier samt fantastisk utsikt i en páramo, men vi kommer inte befinna oss på samma höjd som planerat. Nationalparken nekar numera inträde till personer över 70 år. Istället kommer vi att ta oss till de varma källorna i Termales del Ruiz. För er som vill bada är det viktigt att ni tar med egen handduk. Dag 9 åker vi till naturreservatet Río Blanco.
I övrigt finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Extra aktivitet i Cartagena dag 14
På intromötet i Cartagena kommer Isak samt vår samarbetspartner Fredrik som bor i Colombia informera er om aktiviteter i Cartagena ni kan göra på egen hand denna dag.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Är det något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med Isak, så kan han säkert fixa det.

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

Jag önskar er en riktigt fin resa till Colombia!

Claes Göransson


Deltagarinformation                      Publicerat 2019-12-23


Hola allihopa!
Nu är det cirka två månader kvar till er härliga resa genom Colombia. I länkarna nedan finner ni praktiska tips, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev.  Kontaktlistan till hotellen kommer i januari.  Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Er färdledare


Vi är en grupp på 13 personer på denna resa och er färdledare är Isak Isaksson. Isak har bott två år i Bogota och har lett naturresor i Colombia under flera år. Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder även naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande*.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika
08-669 5525
claes@varldensresor.se