Naturresa till Colombia

Avgång 2023-02-08
Hemkomst 2023-02-23

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                Publicerat 2023-01-23
 

Hej! 

Nu är det drygt två veckor kvar till avresa till Colombia. Resan har fortsatt 14 deltagare. Per post har vi skickat ut e-tickets för de internationella flygen samt en resplan. Biljetterna för inrikesflyg får ni av färdledare Isak Isaksson på plats. 

Viktigt att ni registrerar er hos Colombias Immigrationsmyndighet tidigast 72 timmar före avresa och senast en timme för avresa. Det är inga svåra saker som ska fyllas i. Pre Registro Web

Klicka här för manual vid ifyllande av ovan registrering. Observera att manualen är för en tidigare resa, så se den bara som ett exempel.  

Flyg och incheckning  
Ni kan checka in online hos Air France, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk
Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Stockholm/Oslo/ Helsingfors/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.  
 
Packning 
Bagaget checkas in hela vägen till Bogotá. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! 

Mötesplats 
Färdledaren Isak Isaksson möter er i ankomsthallen på Bogotas flygplats El Dorado. Han har en skylt där det står Världens Resor. Isaks mobilnummer är +46 70-340 94 74. 

Colombia har för närvarande dessa regler för inresa: vaccinationsintyg på att ni är fullt vaccinerade (minst två) eller ett negativt pcr-test som tas senast 72 timmar före avresa eller antigen-test som tas senast 48 timmar före avresa. Munskydd används idag egentligen bara i vårdmiljöer.

Övrigt 
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren.

Allmänt
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. 

Kvarstår bara att önska er en riktigt fin resa till Colombia

Jörgen Fredriksson



Deltagarinformation   
                  Publicerat 2022-12-12

Hej! 

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Colombia. Just nu är det 14 personer bokade och vi hoppas att några till ska ansluta till gruppen. Max är 18 personer. I länkarna nedan finner ni praktiska tips, er resplan, kontaktlista med alla hotell samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Färdledare Isak Isaksson


Isak har bott två år i Bogota och har lett naturresor i Colombia under flera år. Isak är en erfaren biolog som på ett pedagogiskt och entusiastiskt sätt förmedlar sina kunskaper om växter och djur. Isak är utbildad inom tropisk ekologi och leder även naturresor till Costa Rica, Galapagos, Antarktis, Påskön, Tanzania, Madagaskar och Borneo. Isak arbetar till vardags på Svenska Naturskyddsföreningen.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Alla namnen måste vara rättstavade och överensstämma med uppgifterna i ditt pass för att flygbiljetter och andra biljetter ska vara giltiga. 
 
1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd bokarens mejladress*, har du ett lösenord skapat sedan tidigare kan du använda det annars måste du klicka på texten "Skapa lösenord". Du får då ett lösenord skickat till din mail som du då använder för att logga in.
2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter som behövs för din resa. 
3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm.

*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.
*Är ni flera på bokningen så är det bara bokarens mejl som fungerar att logga in med. 

Avreseinformation
Cirka två veckor före avresa före skickar vi avreseinformation digitalt och med vanlig post skickar vi ut flygbiljetter, resplan och en karta över Colombia.  

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Kontaktlista

Flyg- och deltagarlista

Litteraturtips

Resplan


Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Jörgen Fredriksson

jorgen@varldensresor.se