Naturresa till Costa Rica

Avgång 2018-11-19
Hemkomst 2018-12-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-11-08


Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Costa Rica.

Via post skickas era internationella flygbiljetter, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och karta. 

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger med Air France till San José via Paris och på hemresan samma rutt och flygbolag. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Lydia Källberg Normark anländer några dagar tidigare och möter er på San Josés flygplats och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Pappret som har som rubrik ”Your trip” är er e-biljett för flygresan och som ni tar med er till flygplatsen. Högst upp står bokningsnumret bredvid rubriken Booking ref. E-biljettnummer står på baksidan. Individuell incheckning på flygplatsen sker på Arlanda/Landvetter. Tänk på att vara ute i god tid och vara på flygplatsen 1,5-2 timmar före avresa. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”; beträffande stavningar av era namn och efternamn. 

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Vid er resa gäller följande. Vi har sett till så att ni som reser tillsammans kan sitta tillsammans på flighterna över Atlanten. Dock kan vi inte seata inom Europa i förväg med Air France. Om ni önskar förboka era sittplatser på sträckorna inom Europa kan ni göra det enligt följande:

Online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.airfrance.fr/FR/en/local/core/engine/echeckin/IciFormAction.do

Använd bokningsnummer för Air France som står under rubriken Booking ref på flygbiljetten ni får av oss. Skriv därefter in första flightnumret som från

- Arlanda är: 1463

- Göteborg är: 1553

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till San José. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i San José såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos Air France. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för Air France var ni ska bo under vistelsen i Costa Rica. På kontaktlistan finns även nödmobilnummer till mig som ni kan använda om någon av er skulle missa någon flight. 

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är någonting ni inte är nöjda med meddela vår färdledare under resans gång så att problemet kan lösas.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Costa Rica.

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-09-20


Hej!

Det börjar närma sig avresan till Costa Rica. Färdledaren för resan är Lydia Källberg Normark. Notera att resan äger rum från den 19:e november till 4:e december (ej 20/11 till 5/12).

I länkarna nedan finner ni resplan, praktiska tips, litteraturlista, kontaktlista samt deltagarlista med flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Lydia Källberg Normark


Lydia är biolog och har utbildad sig i Costa Rica. Fågelskådning och dykning är några intressen samt engagemang för bevarande av havssköldpaddor. Hon har arbetat på olika havssköldpaddsprojekt samt varit forskningsassistent på ön Isla del Coco i Stilla havet.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Allmänt
Vänligen mejla mig, Pelle Ståldal, om ni är par och önskar ha två eller en säng så ska vi försöka att lösa eventuella önskemål. Några mindre justeringar av resplanen har skett så att vi nu bl.a. inkluderar nationalparken Manuel Antonio, Centro Rescate Las Pumas och även nationalparken Guayabo. Detta innebär inte några extra kostnader för er. Återkom till mig om ni har frågor eller kommentarer. 

Vänligen meddela mig gärna om ni inte vill snorkla dag 11. Det finns även en annan utflykt vi kan göra denna dag och det är bra på förhand för mig att veta om det är några som vet att de inte vill snorkla. Snorklingsutrustning ingår hur som helst. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista

Litteraturlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Tel växel: 08-669 55 25