Naturresa till Costa Rica

Avgång 2019-02-01
Hemkomst 2019-02-16

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Stockholm 2019-01-21

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Costa Rica. Ni är en full grupp samt färdledare Therese. Resplan, deltagarlista och kontaktlistan är uppdaterade. Se länkar längre ner på denna sida.

Följande skickas med vanlig post: Flygbiljetter, resplan, karta, kontaktlista i pappersversion och bagagetaggar.

Flyg och incheckning
Ni kan checka in online, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Linköping/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning utan kostnad men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser kan vara gratis medan andra kostar extra.

Mötesplats
Ni som flyger från Arlanda möter upp färdledare Therese vid gaten vid tid för boarding. Therese har en skylt där det står Världens Resor.  Ni som flyger från Linköping och Köpenhamn träffar gruppen i Amsterdam och träffas vid gaten. Therese har mobilnummer +46764-199835.  Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni kan känna igen era medresenärer.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till San José. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i San José såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Hotel Balmoral Adress: Avenida Central Calles 7 y 9, San José, 10303, Costa Rica Tel: +506 22225022.  

Resplan
Under besöket i Rincón de la Vieja och dess omnejd har vi fått stuva om programmet lite och kommer därför göra själva nationalparksbesöket dag 5 och då på förmiddagen. Föregående dag kommer vi att besöka vattenfallet Oropendula samt besöka varma källorna Río Negro. Vi har uppdaterat resplanen samt deltagarlistan här på webben. 

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa.

Svenska UD
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Jag önskar er en riktigt fin resa till Sydamerika!

Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över.

Claes Göransson
claes@varldensresor.se

 


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-12-05


Hej!

Det börjar närma sig avresan till Costa Rica. Ni är i nuläget 18 deltagare samt en färdledare.

Nedan finns länkar där ni finner uppdaterad resplan, praktiska tips, kontaktlista, litteraturlista samt deltagarlista och flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. 10 dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, kontaktlista och uppgifter om hur ni träffas och checkar in.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Therese Iversen


Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, dykinstruktör i Dominikanska Republiken är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken.

Allmänt
Vänligen mejla mig, Pelle Ståldal, om ni är par och önskar ha två eller en säng så ska vi försöka att lösa eventuella önskemål. Några mindre justeringar av resplanen har skett så att vi nu bl.a. inkluderar nationalparken Manuel Antonio, Centro Rescate Las Pumas och även nationalparken Guayabo. Detta innebär inte några extra kostnader för er. Återkom till mig om ni har frågor eller kommentarer. 

Snorklingsutrustning ingår för er som vill snorkla på utflykten till Isla del Caño.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista 

Litteraturlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Tel växel: 08-669 55 25