Naturresa till Costa Rica

Avgång 2020-02-13
Hemkomst 2020-02-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                               Publicerat 2020-02-03

 

Hola!

Nu är det snart dags för avresa till Costa Rica och jag hoppas att ni är taggade. Ni är 19 deltagare samt färdledare Therese. Per post har vi idag skickat ut e-tickets till flygen, resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta.

Mötesplats
Therese Iversen kommer åka från Stockholm och möter upp stora delar av gruppen vid gaten på Arlanda. Therese kommer ha en skylt där det står Världens Resor. För er som flyger från Köpenhamn eller Göteborg träffar Therese i Frankfurt vid gaten eller framme vid bagageutlämningen i San José. Ni kan fästa en av era bagagetaggar (som ni får via post) på ett handbagage så att ni lättare kan känna igen övriga medresenärer. I fall det skulle vara några oklarheter kan ni nå Therese på +46764-199835.

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda, Kastrup och på Landvetter minst 1 ½ timme före avgång. På era e-biljetter står det vilken plats ni har. Bagaget checkas in hela vägen till San José. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget!

Uppdateringar om resan
Det finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Utreseskatt i San José
I San José måste varje resenär betala en utreseskatt när ni lämnar San José. Denna skatt kommer färdledare Therese betala, men det kan ta lite extra tid på flygplatsen då man inte kan betala denna skatt i förväg.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Är det något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med Therese, så kan hon säkert fixa det.

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

Jag önskar er en riktigt fin resa till Costa Rica!

Claes Göransson


Deltagarinformation                            Publicerat 2019-12-13


Hola allihopa!

Nu är det ca två månader kvar till er naturresa till Costa Rica.  I länkarna nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Er färdledare


Vi är en grupp på 19 personer och er färdledare är Therese Iversen. Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har rest och arbetat världen över. Fridykande hummerfiskare i Mexico, vildmarksguide i Costa Rica, dykinstruktör i Dominikanska Republiken är bara några av jobben hon har haft. När hon inte guidar resor roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och tillverkning av tenntrådssmycken. Therese har lett denna resa ett flertal gånger och kan Costa Rica väl.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika

08-669 5525

claes@varldensresor.se