Norra Peru och Machu Picchu

Avgång 2019-09-24
Hemkomst 2019-10-08

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                          2019-07-24

 

Hola!

Nu börjar det närma sig avresa till Peru. Ni är idag totalt 10 deltagare samt färdledare Kerstin Söderberg. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Färdledare på resan är Kerstin Söderberg

Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och musik. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass (alla namn och i den ordning som de står). Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. 

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

OBS! Senast 12 augusti
Ni måste ha fyllt i era passuppgifter senast den 12 augusti då jag behöver rapportera dessa till vår samarbetspartner i Peru för inrikesflyg och hotellbokningar.

Ändringar i programmet
Pga bland annat ändrade flygtider inom Peru har jag justerat i programmet med följande:

Dag 2: Flyget går senare än tidigare år. Ni har nu lunch i Lima innan flyget tar er till Jaen. Här har jag också varit tvungen att byta hotell (dvs ni har inte utsikt över vattenfallet) men själva programmet är den samma.

Dag 10: Direktflyget till Cusco går senare än tidigare år. Jag har därför valt att ni övernattar i Cusco denna natt så att det blir lite mer avkopplat tempo denna dag och ni får mer tid i Cusco, vilken är en mycket trevlig och intressant stad. Ni kan även lämna en del bagage här när ni åker till Machu Picchu då ni återvänder till samma hotell i Cusco efter besöket.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Flyg-och deltagarlista 

Kontaktlista

Praktiska tips

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har frågor kring resan är det bara att ni hör av er. Jag har dock sommarsemester fram till 12 augusti.

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-669 55 25