Norra Peru och Machu Picchu

Avgång 2019-09-24
Hemkomst 2019-10-08

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2019-09-11

 

Hola!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa och Peru.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och inrikes, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta. Två personer har tyvärr avbokat så ni är nu en liten grupp på 8 deltagare samt färdledare. Jag har uppdaterat deltagarlistan.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger till Amsterdam och därefter vidare till Lima. Er färdledare Kerstin Söderberg flyger från Stockholm och möter upp Stockholmsresenärerna på flygplatsen vid gaten. Ni som flyger från Göteborg möter upp i Amsterdam vid gaten. Kerstin har en skylt med Världens Resor. 

Man kan checka in på flygplatsen med jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Ni flyger med KLM på utresan och med Air France på hemresa. Dessa två flygbolag har tyvärr olika regler vad gäller vår möjlighet att förboka era specifika sittplatser. Air France tillåter att vi förbokar sittplatser på långflyget så på er hemresa har vi redan förbokat sittplatser där ni sitter tillsammans med ert resesällskap.

Men - KLM är ett av många flygbolag där vi som arrangör inte kan förboka sittplatser utan kostnad. Jag rekommenderar därför att om ni vill vara garanterade att sitta ihop med någon under flyget, att ni förbokar detta, mot extra kostnad, på KLM:s hemsida. Detta kan ni göra redan nu.

Ett annat alternativ som är gratis är att vänta tills incheckning online 30 timmar innan avresa. Då kan ni boka in sittplatser men med risk att det inte finns platser ihop.

1. Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

2. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis

Incheckning sker på KLM:s hemsida: https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert biljettnummer eller bokningskod för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Bokningskoden står längst ner på biljetten som Airline Booking referece(s).
Biljettnummer står som Tickets details.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL 1104

Göteborg är: KL 1152

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper som är er e-biljett och som ni tar med er till flygplatsen. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Om ni har nödvändig medicin bör denna packas i handbagaget. Obs att läkarintyg kan behövas för receptbelagda mediciner.
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima.

Kost
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse och resa i Peru.  

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                         Publicerat 2019-07-24

 

Hola!

Nu börjar det närma sig avresa till Peru. Ni är idag totalt 10 deltagare samt färdledare Kerstin Söderberg. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Färdledare på resan är Kerstin Söderberg

Kerstin Söderberg är utbildad lärare. Efter Sidas utbildning för biståndsarbetare tjänstgjorde Kerstin tre år i Peru. Därefter var hon reseproducent med ansvar för resor till bl.a. Afrika och Kuba. Hon har erfarenhet av att leda resor till Mellanöstern, Asien och Latinamerika och pratar spanska och engelska. Hennes största intressen är djur, natur och musik. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass (alla namn och i den ordning som de står). Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. 

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

OBS! Senast 12 augusti
Ni måste ha fyllt i era passuppgifter senast den 12 augusti då jag behöver rapportera dessa till vår samarbetspartner i Peru för inrikesflyg och hotellbokningar.

Ändringar i programmet
Pga bland annat ändrade flygtider inom Peru har jag justerat i programmet med följande:

Dag 2: Flyget går senare än tidigare år. Ni har nu lunch i Lima innan flyget tar er till Jaen. Här har jag också varit tvungen att byta hotell (dvs ni har inte utsikt över vattenfallet) men själva programmet är den samma.

Dag 10: Direktflyget till Cusco går senare än tidigare år. Jag har därför valt att ni övernattar i Cusco denna natt så att det blir lite mer avkopplat tempo denna dag och ni får mer tid i Cusco, vilken är en mycket trevlig och intressant stad. Ni kan även lämna en del bagage här när ni åker till Machu Picchu då ni återvänder till samma hotell i Cusco efter besöket.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Flyg-och deltagarlista 

Kontaktlista

Praktiska tips

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har frågor kring resan är det bara att ni hör av er. Jag har dock sommarsemester fram till 12 augusti.

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-669 55 25