Patagonien och Påskön

Avgång 2018-11-06
Hemkomst 2018-11-24

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-10-26

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Argentina och Chile. Per post skickas idag fredag 26 oktober era flygbiljetter med KLM, flygbiljetter inom Sydamerika, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och karta.

Flygresan, flygbiljett, mötesplats och incheckning

Ni är 14 resenärer på resan. Ni flyger med KLM på de internationella flygsträckorna. 10 av er flyger från Arlanda, 2 från Köpenhamn och 2 från Göteborg. Ni som flyger från Arlanda gör det från terminal 2. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. En sätts på huvudbagaget och den andra på handbagaget. Er färdledare Henrik Lindskoug möter er på Buenos Aires flygplats och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Incheckning sker individuellt; inte i grupp. Det rekommenderas att vara minst 1,5 timmar på flygplatsen innan avgång. Flygtiderna för KLM ser ni på er flygbiljett som vi skickar med post. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”, beträffande stavningar av era namn och efternamn på flygbiljetterna. Om ni skulle tappa flygbiljetten kan incheckningspersonalen hitta er med hjälp av ert pass och att ni uppger var ni ska resa. 

Man kan checka in på flygplatsen men vi rekommenderar att ni försöker att checka in online för bokning av sittplatser och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra från 30 till 1 timmar innan avresa och det är gratis med att välja sittplatser förutsatt att det är i vanlig ekonomiklass. Det görs via denna länk:

https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Ni använder då ert e-biljettnummer som finns på sida 2 på flygbiljetten under rubriken Ticket details. Skriv något av följande flightnummer:

Från Arlanda KL 1116 eller flighten från Amsterdam KL 701.

Från Göteborg KL 1162 eller flighten från Amsterdam KL 701.

Från Köpenhamn KL1132 eller flighten från Amsterdam KL 701

Om ni vill beställa sittplatser redan nu så kostar det extra men kan göras via fliken "Min resa" på denna webbsida: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=hpTbMyKlm 

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires flygplats: Ministro Pistarinis internationella flygplats som har flygkod EZE. Det kommer stå EZE på klisterlappen ni får när ni lämnar ert bagage. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Argentina såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos KLM. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för KLM var ni ska bo under vistelsen i Buenos Aires.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till flyg samt de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt
Ett hotell har ändrats sedan kontaktlistan skapades för ca två månader sedan och det innebär annat boende i Buenos Aires som ligger närmre sevärdheter och har en fin takterrass/bar där man kan stå på kvällen och blicka ut över staden. Kontaktlistan får ni i pappersversion men om ni vill att era anhöriga ska veta var ni befinner er under resans gång kan ni mejla denna länk till dem: https://www.varldensresor.se/media/17412/kontaktlista.pdf

Ni får flygbiljetter med post för sträckan inom Argentina med flygbolaget Aerolineas Argentinas och flygen inom Chile med Latam. 

På svenska UD:s webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om ex. säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är något som ni under resans gång vill påtala vänligen meddela vår färdledare direkt eller skriv till mig via mejladressen pelle@varldensresor.se om det är något som vi från kontoret kan hjälpa till med under resans gång.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Sydamerika!

Claes Göransson, reseproducent


Deltagarinformation                         Publicerat 2018-09-10

Hej!

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Ni är 14 resenärer och en färdledare. Hör gärna av er till mig om ni har funderingar om något som har med resan att göra.

Nedan finner ni länkar till finns resplan, kontaktlista, praktiska tips med litteraturlista samt deltagarlista med flygtider med önskad avreseort. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljett med e-biljettnummer, karta samt bagagetaggar. Vi lägger upp information på denna webbsida såsom kontaktlista för hotellen ni ska bo på samt avreseinformation i samband med detta.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Passkopia
I Argentina behöver turistföretag numera passkopior på samtliga resenärer för inchecknings- och bokningsprocedurer. Vänligen skanna eller fotografera era pass med mobilen. Bibliotek brukar ha kopiatorer eller skanningsmöjligheter. Det är alltså frågan om passets sida där det är foto på er och där era personuppgifter finns med.

Foto eller PDF på passets viktiga sida mejlas sedan till info@varldensresor.se Vänligen skriv vilken resa ni är bokade på. Eller kan ni kopiera passets viktiga sida och skicka i pappersformat till oss så skannar vi sedan in det åt er:

Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm

Färdledare i Argentina är Henrik Lindskoug

 
Henrik har bott i Argentina sedan 2004 och gjort många resor i stora delar av Sydamerika. Han är arkeolog och museivetare och har jobbat i olika svenska och argentinska projekt sedan 2001 i de argentinska Anderna. Han har doktorerat i antropologi vid nationella universitetet i Córdoba 2013 där han även undervisar i arkeologi och natur.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista (hotell i Buenos Aires ändrat)


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till färdledaren om det behövs). Hör av er till mig om det är några av er som reser som par som vill ha ett twinrum (rum med två sängar) så kan vi försöka ordna det. Om ni har frågor eller kommentarer är det som sagt att bara att höra av er till mig.

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika                   

Mejladress: pelle@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525