Patagonien och Påskön

Avgång 2019-10-24
Hemkomst 2019-11-12

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                                    Publicerat 2019-10-11

Hola!

Nu är det bara några dagar kvar till er spännande resa till Patagonien och Påskön! Ni är sju deltagare samt färdledare Stefan. Per post har vi idag skickat ut flygbiljetter, uppdaterad resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta.

Mötesplats
Ni flyger med Air France till Buenos Aires via Paris. Ni är 6 personer som flyger från Arlanda och 1 person från Köpenhamn. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. Er färdledare Stefan Strömberg möter er på flygplatsen i Buenos Aires direkt efter när ni har hämtat ert bagage och gått igenom tullfiltret. Han håller upp en skylt där det står Världens Resor. I fall det skulle vara några oklarheter när ni har kommit fram så är Stefans mobilnummer +46736817269

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda och Kastrup minst 1 ½ timme före avgång. På era biljetter står det vilken plats ni har. Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget!

Uppdateringar om resan
Kontaktlistan till hotellet är nu uppdaterad och kan ses på nätet (vi skickar även med den på posten). Det finns i övrigt inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Inträde till Påskön
Enligt nya bestämmelser och för att kontrollera turistflödet till Påskön kräver numera Chiles regering att man fyller i ett dokument 3 dagar innan man kommer till ön. Varje passagerare måste göra detta och ni kommer få hjälp av färdledare Stefan på hotellet. 

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Är det något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med Stefan, så kan han säkert fixa det.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Jag önskar er en riktigt fin resa till Sydamerika!

Claes Göransson                                                                                                   


Deltagarinformation                     Publicerat 2019-08-23       

Hola allihopa!

Nu är det cirka två månader kvar till er spännande resa till Patagonien och Påskön. Ni är liten grupp på endast 7 personer men vi har valt att genomföra resan ändå. I länkarna nedan finner ni praktiska tips, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Kontaktlista med alla hotell kommer att finnas uppe i september. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. 

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Färdledare för resan blir Stefan Strömberg

Stefan är författare, föreläsare och projektledare och har lett flera lyckade resor till Latinamerika. Han började resa i Latinamerika år 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria på universitetet. Tio böcker från kontinenten har han skrivit bl.a. På Vilken Sida om Drömmarna” som handlar om Chile. Stefan brinner för möten med människor och att fördjupa sig i främmande kulturer. han kommer att möta upp er på flygplatsen i Buenos Aires.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Passuppgifter
I Argentina behöver turistföretag numera passkopior på samtliga resenärer för inchecknings- och bokningsprocedurer. Vänligen scanna eller fotografera era pass med mobilen. Bibliotek brukar ha kopiatorer eller scanningsmöjligheter. Det är alltså frågan om passets sida där det är foto på er och där era personuppgifter finns med.

Foto eller PDF på passets viktiga sida mejlas sedan till info@varldensresor.se Vänligen skriv vilken resa ni är bokade på. Eller kan ni kopiera passets viktiga sida och skicka i pappersformat till oss så skannar vi sedan in det åt er:

Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm

Ändring i resplan
Då chilenska myndigheter har begränsat flygen ut till Påskön är resan en dag längre än originalresplanen. Ni får därför två hela dagar i den mysiga och trevliga byn Puerto Varas. Där kommer ni en av dagarna åka en rundtur kring sjön Llanquihue och dess byar runtomkring.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Praktiska tips

Resplan

Kontaktlista

Kontrollera att era namn är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs).

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Epost: claes@varldensresor.se eller tel: 08-669 55 25

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.