Sydamerika med Lars Palmgren

Länder som besöks

Typ av resa

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. . 

Följ med ciceron Lars Palmgren på en spännande rundresa i Sydamerika. Lars är för många en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent. Under hela resan blir det intressanta samtal om historia, kultur och politik samt roliga studiebesök och möten med människor i städer och byar i Chile, Uruguay och Argentina. Allt i en inramning av fina naturupplevelser.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg över Atlanten
 2. Dag 2 Santiago de Chile
 3. Dag 3 Santiago de Chile
 4. Dag 4 Kring Valparaiso och Viña del Mar
 5. Dag 5 Kring Valparaiso och Viña del Mar
 6. Dag 6 Colchaguadalen och Santa Cruz
 7. Dag 7 Colchaguadalen och Santa Cruz
 8. Dag 8 Temuco
 9. Dag 9 Temuco - Malalcahuello -Temuco
 10. Dag 10 Temuco
 11. Dag 11 Puerto Varas
 12. Dag 12 Bariloche, Argentina
 13. Dag 13 Bariloche
 14. Dag 14 Bariloche och Buenos Aires
 15. Dag 15 Buenos Aires
 16. Dag 16 Buenos Aires
 17. Dag 17 Buenos Aires och hemfärd
 18. Dag 18 Hemfärd
Datum:
Resans pris: 53 900 kr
Pris icke-prenumeranter: 55 900 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
 • En flygresa inom Sydamerika.
 • Färdledning av Lars Palmgren.
 • Alla transporter är med privat buss enligt reseprogrammet. I Buenos Aires färdas vi med privat buss och kollektiva transportmedel.
 • Halvpension (frukost alla dagar samt en lunch eller en middag per dag). 
 • Alla utflykter beskrivna i programmet.
 • Alla inträden i reseprogrammet såsom Isla Negra, Malba, Museo Colchagua, vingårdsbesök med vinprovning, Museo Regional Araucanía och skidlift till Cerro Campanario.
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Svensk färdledning
 • Skriftlig deltagarinformation
 • Karta
 • Dricks till lokala guider, chaufförer och måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan var utmärkt! Det bästa var att höra Lars berätta om sina erfarenheter. Att träffa de personer/organisationer som Lars kände och höra deras berättelser. Få se så mycket natur och olika miljöer.
  Lena-Maria Engström
 • Det var så mycket som var fint så det är svårt att säga vad som var det bästa på resan. Tyckte mycket om Valparaiso och naturligtvis Buenos Aires! Naturen i Patagonien är fantastisk! 😊
  Göran Wickström

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Palmgren

  Lars var Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Kontaktperson

 • Claes Göransson Reseproducent

  Efter att Claes la ner sin elitsatsning i tennis reste han till Mexiko för att arbeta och och förälskade sig direkt i glädjen som den latinamerikanska kulturen gav och det var startskottet till många resor i Central- och Sydamerika. Claes har jobbat med att arrangera, samt leda idrottsresor runt om i världen. Nu  är Claes reseproducent för Latinamerika och uppskattad färdledare till bland annat Costa Rica samt även till mer närliggande resmål som tågresor i Europa och till Lofoten.

  claes@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se