Sydamerika med Lars Palmgren

Avgång 2018-11-05
Hemkomst 2018-11-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerad 2018-10-25

 

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Chile, Argentina och Uruguay. Per post skickas idag torsdag 25 oktober era flygbiljetter, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och karta.

Flygresan, flygbiljett, mötesplats och incheckning

Ni är 19 resenärer på resan. Ni flyger med KLM på de internationella flygsträckorna och inom Argentina den 18:e november med flygbolaget Aerolineas Argentinas. 8 av er flyger från Arlanda, 6 från Köpenhamn och 3 från Göteborg. Paret Håkansson/Mårtensson reser med ett annat flygbolag. Notera att KLM har flyttat fram flighten för er som reser från Göteborg så att utresan sker 17:20. Ni som flyger från Arlanda gör det från terminal 2. Det är byte av plan och gate i Amsterdam. Ni får bagagetaggar med post så att ni kan känna igen andra resenärer under resans gång. En sätts på huvudbagaget och den andra på handbagaget. Flyget landar i Buenos Aires men det är inte byte av plan. Er färdledare Lars Palmgren möter er på Santiagos flygplats och håller upp en skylt där det står Världens Resor.

Incheckning sker individuellt; inte i grupp. Flygtiderna för KLM ser ni på er flygbiljett som vi skickar med post. Om ni skulle tappa detta papper kan incheckningspersonalen hitta er med hjälp av ert pass och att ni uppger var ni ska resa. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”, beträffande stavningar av era namn och efternamn. Ni får även en flygbiljett med post för sträckan Bariloche (San Carlos de Bariloche) till Buenos Aires, men ni behöver inte göra något med den nu, utan ha den i beredskap till incheckning den 18:e november för nämnda sträcka. Det rekommenderas att vara minst 1,5 timmar på flygplatsen innan avgång.

Man kan checka in på flygplatsen men vi rekommenderar att ni försöker att checka in online för bokning av sittplatser och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra från 30 till 1 timmar innan avresa. Det görs via denna länk:

https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Ni använder då ert e-biljettnummer som finns på sida 2 på flygbiljetten under rubriken Ticket details. Skriv något av följande flightnummer:

  • Från Arlanda KL 1116 eller flighten från Amsterdam KL 701
  • Från Göteborg KL 1162 eller flighten från Amsterdam KL 701
  • Från Köpenhamn KL1132 eller flighten från Amsterdam KL 701

 

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Santiagos flygplats. Alltså Comodoro Arturo Merino Benítez internationella flygplats som har flygkod SSA. Det kommer stå SSA på klisterlappen ni får när ni lämnar ert bagage. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget till Chile såsom förväntat meddelar du det till avdelningen för borttappat bagage hos KLM. Ta med kontaktlistan i ert handbagage som ni får via post så kan ni beskriva för KLM var ni ska bo under vistelsen i Santiago.

Det är väldigt viktigt att ni inte tar med levande föda till Chile såsom frukter och annat. De vill skydda sitt jordbruk från skadliga virus, bakterier och svampar som kan finnas i andra länder och böter är höga och kontroller vanliga.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till flyg samt de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Vi har ordnat vistelse på hotellet i Malalcahuello och där finns heta källor, så glöm inte badkläder.

Övrigt
Två hotell har ändrats sedan kontaktlistan skapades för ca två månader sedan och det innebär annat boende i Puerto Varas och i Bariloche. I Puerto Varas togs gruppbokningen bort pga renovering och i Bariloche stod vi på väntelista på hotellet vi brukar använda på denna resa och som vi gillar mer och tillslut gick allt vägen. Kontaktlistan får ni i pappersversion men om ni vill att era anhöriga ska veta var ni befinner er under resans gång kan ni mejla denna länk till dem: https://www.varldensresor.se/media/17399/kontaktlista.pdf

På svenska UD:s webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Om det är något som ni under resans gång vill påtala vänligen meddela vår färdledare direkt eller skriv till mig via mejladressen pelle@varldensresor.se om det är något som vi från kontoret kan hjälpa till med under resans gång.

Det kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse i Sydamerika!

Pelle Ståldal, reseproducent


Deltagarinformation                        Publicerat 2018-09-10, uppdaterat 19 okt.


Hej!

Nu börjar det närma sig avresa för resan Sydamerika med Lars Palmgren. Ni är totalt 19 deltagare samt färdledare Lars Palmgren.
Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips, litteraturlista, kontaktlista, deltagarlista med flygtider. Vi har bytt ett hotell i Puerto Varas i kontaktlistan eftersom den hotellet vi hade bokat tog bort vår bokning (förklaringen vara någon ombyggnation). Vi har därför bytt till ett ännu finare hotell.
Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, kontaktlista till hotell, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut avreseinformation som ni får på denna länk.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Pass och visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Visum krävs inte för svenska medborgare till de länder vi besöker.

Färdledare på resan är Lars Palmgren


Lars var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Extra viktigt!

  • Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista (uppdaterad 24 okt)

Litteraturlista

Kontaktlista (uppdaterad 24 okt)

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.


Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika                 

Mejladress: pelle@varldensresor.se

Telefon: 08-6695525