Sydamerika med Lars Palmgren

Avgång 2019-11-04
Hemkomst 2019-11-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerat 2019-10-24

 

Hola allesammans!

Nu är det bara några dagar kvar till er spännande resa till Sydamerika! Ni är 18 personer med på resan samt er färdledare Lars. Per post har vi idag skickat ut flygbiljetter, uppdaterad resplan, kontaktlista till hotellen och en karta.

Flyg och incheckning
Individuell incheckning sker på Arlanda, Kastrup och Landvetter minst 1 ½ timme före avgång. På era biljetter står det vilken plats ni har. Bagaget checkas in hela vägen till Santiago. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget!

Mötesplats
Ni flyger med AirFrance till Santiago via Paris. Er färdledare Lars Palmgren möter er på flygplatsen i Santiago direkt efter när ni har hämtat ert bagage och gått igenom tullfiltret. Han håller upp en skylt där det står Världens Resor. I fall det skulle vara några oklarheter när ni har kommit fram så är Lars mobilnummer +56 984067244.

Uppdateringar om resan och säkerhetsläget i Chile
De senaste dagarna har det varit politiska oroligheter i Chile. Vi har daglig kontakt med våra lokala samarbetspartners samt att vi är i kontakt med våra färdledare som bor i Chile. De meddelar att det har varit oroligt men att det finns signaler på att det kommer att lugna ner sig inom de närmsta dagarna. I dagsläget gör vi alltså inga justeringar i er resplan men skulle situationen ändras kommer vi att vidta de åtgärder som behövs och informera er och er färdledare fortlöpande.

Uppdateringar
Kontaktlistan till hotellet är nu uppdaterad och ni hittar den i en länk nedan (vi skickar även med en utskriven kopia per post). Det finns i övrigt inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar, vilket kan ske framförallt i Chile som troligtvis inte kommer fungera som normalt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Er färdledare håller er uppdaterade.

Uppdaterad kontaktlista

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Är det något ni funderar på under resans gång så tveka inte att prata med Lars, så kan han säkert fixa det.

Jag önskar er en riktigt fin resa till Sydamerika!
Claes Göransson

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                          Publicerat 2019-08-23

                 

Hola allihopa!

Nu är det bara lite mer än två månader kvar till er spännande och lärorika resa till Sydamerika med Lars Palmgren. Resan är fullbokad med 20 deltagare. I länkar nedan finner ni praktiska tips, litteraturlista, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontaktlista med alla hotell kommer i september. 

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Färdledare för resan är Lars Palmgren

Lars var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år och bor numera i Chile. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av "direktsänd" journalistik.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Passuppgifter
I Argentina behöver turistföretag numera passkopior på samtliga resenärer för inchecknings- och bokningsprocedurer. Vänligen scanna eller fotografera era pass med mobilen. Bibliotek brukar ha kopiatorer eller scanningsmöjligheter. Det är alltså frågan om passets sida där det är foto på er och där era personuppgifter finns med.

Foto eller PDF på passets viktiga sida mejlas sedan till info@varldensresor.se Vänligen skriv vilken resa ni är bokade på. Eller kan ni kopiera passets viktiga sida och skicka i pappersformat till oss så skannar vi sedan in det åt er:

Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm

Ändring i resplanen
Det har inte skett några större ändringar. På den långa bussresan mellan Santa Cruz och Temuco har vi valt att lägga in ett längre stopp på vägen, vid vattenfallen Las Lajas,. Denna dag övernattar vi inte i Malalcahuello utan i Temuco. Dagen efter gör vi utflykt till Malalcahuello och dess vackra natur. Observera att det kan ske små förändringar om Lars upptäcker något speciellt som händer vid er destination.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Praktiska tips

Resplan

Kontaktlista 

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor! Epost: claes@varldensresor.se eller tel: 08-669 55 25

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.