Sydamerika med Stefan Strömberg

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med ciceron Stefan Strömberg på en spännande rundresa i Sydamerika. Stefan är frilansjournalist, föreläsare och författare till flera böcker om Chile, Bolivia och Uruguay. Han har djup och bred erfarenhet av Latinamerika efter otaliga resor och projekt. 

Resan startar i Chiles huvudstad Santiago med utflykt till hamnstaden Valparaiso. Med flyg når vi Temuco i regionen Araucanía där vi lär om mapuchefolkets vardag och kamp för självbestämmande och upprättelse. En spektakulär resa med båt och buss tar oss genom vulkan- och sjöområdet i norra Patagonien från Chile in i Argentina. Under ett par dagar njuter vi av naturupplevelser i ett makalöst vackert landskap innan vi reser vidare till Buenos Aires. Här blir det en stor dos kultur och härliga stadspromenader. Vår sydamerikanska odyssé avrundas i Uruguay med nedslag hos såväl mjölkbönder som hos kultureliten. Under hela resan blir det intressanta samtal om historia, kultur och politik samt roliga studiebesök och möten med människor i städer och byar. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Sverige - Santiago de Chile
 2. Dag 3 Santiago de Chile
 3. Dag 4 Valparaiso
 4. Dag 5-6 Santiago - Temuco
 5. Dag 7 Puerto Varas
 6. Dag 8 Vulkan- och sjödistriket
 7. Dag 9-10 Bariloche
 8. Dag 11 Bariloche - Buenos Aires
 9. Dag 12-13 Buenos Aires
 10. Dag 14 Colonia
 11. Dag 15-16 Montevideo
 12. Dag 17-18 Hemresa
Datum:
Resans pris: 64 700 kr
Pris icke-prenumeranter: 65 700 kr
Enkelrumstillägg: 8 600 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm-Santiago och tillbaka från Montevideo (avresa från Göteborg och Köpenhamn mot ev tillägg).
 • Flyg Santiago-Temuco och Bariloche-Buenos Aires.
 • Investering i klimatpositiva projekt. Läs mer här.
 • Färdledning av Stefan Strömberg.
 • Alla transporter är med buss och båt enligt reseprogrammet. 
 • Alla utflykter och inträden beskrivna i resplanen.
 • Del i dubbelrum på hotell inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Tre luncher och tre middagar.
 • Skriftlig deltagarinformation.
 • Dricks till lokala guider, chaufförer och måltider som ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 681 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Stefan Strömberg

  Stefan är författare, föreläsare och projektledare som började resa i Latinamerika 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria. Tio böcker från kontinenten har han skrivit. Föreläser i Sverige från Ystad i söder till Övertorneå i norr. Naturen, möten med människor och all form av kultur är intresserar mest och finns det tåg, åker han tåg.  

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se