Sydamerika

Avgång 2019-02-05
Hemkomst 2019-02-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                     Publicerat 2019-01-25

Hej!

Nu är det snart dags för avresa till Sydamerika. Med vanlig post skickar vi ut resplan, kontaktlista med alla adresser till hotellen, e-tickets för flyget inklusive inrikessträckor, en karta samt bagagetaggar. Antalet deltagare på resan är oförändrat, 17 personer.

Flyg och incheckning
Ni kan checka in online, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser är gratis men några kostar extra.

Era flygtider är oförändrade och syns på era flygbiljetter. Se till att bagaget checkas hela vägen till Santiago.

Färdledare

Er färdledare Anne Gustavsson möter er i ankomsthallen i Santiago efter att ni hämtat ut bagaget och gått igenom tullfiltret. Anne kommer att ha en skylt där det står ”Världens Resor”. Hennes argentinska mobilnummer är +54 911 3635 9069 om ni behöver nå henne vid ankomst eller under resans gång.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Santiago. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Santiago såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter.

Övrigt
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning,

Claes Göransson


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-12-07


Hej!

Det börjar närma sig avresan till Sydamerika. Ni är 17 deltagare samt färdledare. 

I länkarna nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturtips, kontaktlista samt flygtider med deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledaren på resan är Anne Gustavsson och Jacob Günther (Jacob har endast hand om Rio) 


Anne har läst kulturvetenskap och museologi och är nu doktorand i socialantropologi. Hon delar sin tid mellan sitt jobb som docent och kommunikatör vid universitetet i Buenos Aires och forskning kring lokala foto och filmprojekt i nordöstra Argentina. Har ett stort intresse för latinamerikansk historia.

Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips och litteraturlista

Resplan

Flygtider och deltagarlista 

Kontaktlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Övrigt om resan

Om någon hellre vill åka nattbuss mellan Mendoza och Buenos Aires blir resan 1000 kronor billigare för er. Det är väldigt fina nattbussar med Business Class säten som slår svenska bussar med hästlängder och en spännande upplevelse (och bättre för klimatet). Kontakta i så fall mig inom kort så berättar jag mer.

Vänligen kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till eller meddela det till färdledaren om det behövs. Hör gärna av er till mig om det är några av er som reser som par som vill ha twinrum (rum med två sängar).

Tänk på att en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pelle Ståldal

Reseproducent Latinamerika

pelle@varldensresor.se

Tel växel: 08-669 55 25