Sydamerika

Avgång 2020-02-03
Hemkomst 2020-02-19

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                       Publicerat 2020-01-23

 

Hej!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa till Sydamerika och jag hoppas ni är taggade! Vi är en liten grupp på 10 personer.  Per post har vi idag skickat ut e-tickets till flygen, resplan, kontaktlista till hotellen, bagagetaggar och en karta. Vi har även uppdaterat flyg och deltagarlistan på er resesida.

Öppna dokument för att få uppdaterad lista:

Flygtider och deltagarlista


Flyg och incheckning

Ni kan checka in online hos KLM, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk: https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Stockholm/Oslo/ Helsingfors/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.

I flygbiljetterna stavas oftast å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”. Alla förnamn behöver inte vara med på de internationella biljetterna (ibland skrivs de med, men oftast inte).

Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser. Det går att göra vid incheckning men det kan finnas större chans att välja platser om man gör det tidigare. Från 8 dagar före avresa kan ni gå in på KLM:s svenska webbsida och deras Min resa: https://www.klm.com/home/se/sv#/tab=:hpTbMyKlm Välj Logga in med min bokningskod. Väl där fyller ni i ert efternamn såsom det står på flygbiljetten. Ni skriver även ert bokningsnummer som står högt upp till höger på flygbiljetten. Ni är nu inloggade och kan välja sittplatser men även annat som KLM erbjuder. En del sittplatser är gratis men några kostar extra.

Ni som har bokat Economy Comfort, business eller sittplatser tidigare kan se era platser på era E-tickets redan nu.

Flyget från Amsterdam gör ett stopp i Buenos Aires på 1 timme och 55 minuter. Under den tiden måste alla passagerare gå av planet. I Buenos Aires sker dock ingen passkontroll utan det sker i Santiago. Mer info finns på E-ticket.

Mötesplats
Er färdledare Anne Gustavsson möter er i ankomsthallen i Santiago efter att ni hämtat ut bagaget och gått igenom tullfiltret. Anne kommer att ha en skylt där det står ”Världens Resor”. Hennes argentinska mobilnummer är +54 911 3635 9069 om ni behöver nå henne vid ankomst eller under resans gång. Anne lämnar er på flygplatsen i Foz de Iguaçu och ni flyger själva till Rio de Janeiro. I ankomsthallen i Rio möter färdledare Jacob upp er och har en skylt där det står ”Världens Resor”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Santiago. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Santiago såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM. Det är bra att ha med er kontaktlistan eller skriva ned första hotellets kontaktuppgifter. Vid försening av bagage kan ni uppge till KLM att ni bor på Almacruz Hotel y Centro de Convenciones. Adress: San Antonio 65, Santiago, Región Metropolitana, Chile. Telefon: +56 2 2470 7400  

Situationen i Chile
Läget i Chile har varit väldigt lugnt de senaste veckorna och är mycket lugnare nu än under hösten. Det är dessutom semestermånad i februari, vilket medför väldigt liten risk för strejker och protester. Men vi håller oss uppdaterade dagligen med våra kontakter i Santiago och Valparaiso. Anser vi att det finns risk för folksamlingar och oreda, kan det ske småändringar i programmet i Santiago och Valparaiso.  Er färdledare Anne informerar dagen innan.

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni meddelar det till Anne eller Jacob så kan de säkert hjälpa till.

Jag önskar er en fantastisk upplevelse i Sydamerika!

Claes Göransson, reseproducent

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                               Publicerat 2019-12-04


Hej allihopa!

Nu är det mindre än två månader kvar till er spännande och lärorika resa till Sydamerika.  I länkarna nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Passuppgifter
I Argentina behöver turistföretag numera passkopior på samtliga resenärer för inchecknings- och bokningsprocedurer. Vänligen scanna eller fotografera era pass med mobilen. Bibliotek brukar ha kopiatorer eller scanningsmöjligheter. Det är alltså frågan om passets sida där det är foto på er och där era personuppgifter finns med.

Foto eller PDF på passets viktiga sida mejlas sedan till info@varldensresor.se Vänligen skriv vilken resa ni är bokade på. Eller kan ni kopiera passets viktiga sida och skicka i pappersformat till oss så skannar vi sedan in det åt er:

Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm

Era färdledare
Vi är en liten grupp på 8 personer och ni kommer ledas Anne Gustavsson i Argentina samt Chile och i Brasilien leds ni av Jacob Günther.


Anne har läst kulturvetenskap och museologi och är nu doktorand i socialantropologi. Hon delar sin tid mellan sitt jobb som docent och kommunikatör vid universitetet i Buenos Aires och forskning kring lokala foto och filmprojekt i nordöstra Argentina. Anne har ett stort intresse för latinamerikansk historia vilket hon gärna delar med sig av.


Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Både Anne och Jacob är van reseledare och har lett just den här resan flera gånger. Anne kommer lämna er vid incheckningen på flygplatsen i Foz de Iguacu. Ni flyger därefter till Rio där Jacob möter upp er efter ni har hämtat ert bagage

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista, uppdaterad

Kontaktlista


Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika

08-669 5525

claes@varldensresor.se