Sydamerika

Avgång 2020-02-03
Hemkomst 2020-02-19

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                               Publicerat 2019-12-04


Hej allihopa!

Nu är det mindre än två månader kvar till er spännande och lärorika resa till Sydamerika.  I länkarna nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista, er resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Passuppgifter
I Argentina behöver turistföretag numera passkopior på samtliga resenärer för inchecknings- och bokningsprocedurer. Vänligen scanna eller fotografera era pass med mobilen. Bibliotek brukar ha kopiatorer eller scanningsmöjligheter. Det är alltså frågan om passets sida där det är foto på er och där era personuppgifter finns med.

Foto eller PDF på passets viktiga sida mejlas sedan till info@varldensresor.se Vänligen skriv vilken resa ni är bokade på. Eller kan ni kopiera passets viktiga sida och skicka i pappersformat till oss så skannar vi sedan in det åt er:

Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm

Era färdledare
Vi är en liten grupp på 8 personer och ni kommer ledas Anne Gustavsson i Argentina samt Chile och i Brasilien leds ni av Jacob Günther.


Anne har läst kulturvetenskap och museologi och är nu doktorand i socialantropologi. Hon delar sin tid mellan sitt jobb som docent och kommunikatör vid universitetet i Buenos Aires och forskning kring lokala foto och filmprojekt i nordöstra Argentina. Anne har ett stort intresse för latinamerikansk historia vilket hon gärna delar med sig av.


Jacob är civilingenjör och har studerat arkitektur på universitet i São Paulo och på Kungl. Konsthögskolan. Han kom till Brasilien första gången 2005 och bor i landet sedan 2014. Från studietiden i São Paulo har Jacob ett stort kontaktnät i Brasiliens kulturliv och reser ofta i Sydamerika, helst på cykel.

Både Anne och Jacob är van reseledare och har lett just den här resan flera gånger. Anne kommer lämna er vid incheckningen på flygplatsen i Foz de Iguacu. Ni flyger därefter till Rio där Jacob möter upp er efter ni har hämtat ert bagage

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, resplan, kontaktlista, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till mig på plats om det behövs). Ni kan också höra av er till mig om ni har andra funderingar om något som har med resan att göra.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Claes Göransson
Reseproducent Latinamerika

08-669 5525

claes@varldensresor.se