Tåg över Anderna

Länder som besöks

Typ av resa

24 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Fem spännande tågresor från Argentina till Peru tar oss från Atlanten till Stilla havet. Första tågresan går från pulserande Buenos Aires över Pampas slätter mot norra Argentina och vinområdet Cafayate. Utanför staden Salta hoppar vi på det spektakulära Tren de las Nubes - tåget till molnen. Vi korsar gränsen till Bolivia och fortsätter med tåg till den enorma saltöknen Uyuni. Här möts himmel och jord, vid regn skapas den häftiga spegeleffekten. Nätterna är kalla. Aldrig har väl stjärnhimlen känts så nära. 

Resan avslutas i Peru med "världens vackraste tågresa". Den som tar oss från mytomspunna Titicacasjön till inkarikets huvudstad Cusco. Ombord bjuds på gourmetmiddag och genom fönstret syns alpackor strövar fritt i det karga landskapet utanför. Resan tar oss också till ruinstaden Machu Picchu, med tåg så klart. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Avresa - Buenos Aires
 2. Dag 3 Buenos Aires
 3. Dag 4 - 5 Tåg mot Tucuman
 4. Dag 6 Cafayate
 5. Dag 7 Cafayate
 6. Dag 8 Salta
 7. Dag 9 Tåg bland molnen - Purmamarca
 8. Dag 10 Villazon - Bolivia
 9. Dag 11 Villazon - Uyuni
 10. Dag 12 Uyuni
 11. Dag 13 Uyuni
 12. Dag 14 La Paz
 13. Dag 15 La Paz
 14. Dag 16 Puno - Peru
 15. Dag 17 Titicacasjön
 16. Dag 18 Cusco
 17. Dag 19 Cusco
 18. Dag 20 Heliga dalen
 19. Dag 21 Machu Picchu - Cusco
 20. Dag 22 Cusco
 21. Dag 23-24 Lima - Hemkomst
Datum:
Resans pris: 69 900 kr
Enkelrumstillägg: 8 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Alla transporter enligt programmet med buss, båt och tåg
 • Privat dubbelkupé på tåget mellan Buenos Aires - Tucuman
 • Flyg Cusco till Lima
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Del i dubbelrum på 3* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Daglig frukost samt 12 luncher och 3 middagar
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Menhires arkeologiska reservat, Quiles ruinerna, entre till vinmuseet i Cafayate, nationalparksavgifter, inträde tågmuseum Uyuni, linbana i La Paz, Titicacasjön, Maras och Moray, Machu Picchu, inträde Larco Herrera museet. 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta
 • Dricks till chaufförer, guider, och för de måltider som ingår 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck och måltider som ej nämns

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Joakim Söder

  På resande fot sedan 2005. Joakim har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea samt Kamerun och på senare tid jobbat som frilansande reseledare i Latinamerika. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
24 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se