Vandra i Patagonien

Avgång 2019-02-06
Hemkomst 2019-02-20

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                   Publicerat 2019-01-25

 

Hejsan!

Nu är det inte långt kvar för er avresa till Vandra i Patagonien. Med post kommer jag att skicka era flygbiljetter som är sk e-tickets, ett A4 papper där det står Your Trip, samt att jag skickar med er resplan, kontaktlista, karta och bagage taggar.
Gruppen har utökats med 2 deltagare så ni är idag totalt 11 deltagare + färdledare. Jag har uppdaterat deltagarlistan.

Flygresan till Buenos Aires är med Air France via Paris. Hemresan är med KLM via Amsterdam.

Individuell incheckning
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni är incheckade och klara. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa. Incheckning sker på www.airfrance.se och klicka på fliken Check in.

Förbokade sittplatser på flyget
Alla flygbolag har olika regler vad gäller förbokning av sittplatser och fler och fler tar betalt för denna tjänst.

Ni flyger med Air France på utresan och med dem går det bra att förboka sittplatser utan extra kostnad redan nu. Vi har bokat dessa åt er så att ni som reser ihop sitter ihop. Vilka platser ni har ser ni på flygbiljetten som kommer i det postade kuvertet.

På hemresan flyger ni med KLM och hos dem kan man välja att förboka sittplatser mot en kostnad eller vänta till check in och välja platser som finns kvar utan kostnad. Det innebär att man ibland inte får platser tillsammans om man väntar till check in. Inte alltid, men det händer. Vi kan ibland förboka sittplatser med KLM 8 dagar innan avresa utan kostnad och kommer att ha koll på detta och meddela er färdledare.

OBS vid bokning av premium economy/economy comfort eller business class är förbokning av sittplatser alltid gratis. Vi har reserverat sittplats för de berörda sträckorna.

Vad gäller flygsträckorna i Argentina Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires är ni förbokade så att ni som reser ihop sitter ihop.

Inrikesbagage vikt
Dessvärre har informationen om bagage vikt på inrikesflyget varit fel i de Praktiska Tips ni tidigare fått. Aerolinas Argentinas tillåter endast 15 kg incheckat bagage. För vikt 16 kg till max 23 kg kostar det 650 ARS (ca 170 kr).

Handbagaget får väga max 8 kg och ha dimensionerna 55cm x 35cm x 25cm.

Ankomst Buenos Aires
Färdledaren Eduardo Sobarzo Fierro möter upp er på flygplatsen vid ankomsthallen. Han har en skylt med Världens Resor.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Buenos Aires eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Buenos Aires.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk vandringsresa i Patagonien!
Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation               Publicerad 2018-12-07

 

Hola!

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Ni är idag 9 deltagare samt färdledare Eduardo Sobarzo.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips, kontaktlista samt deltagarlista och flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

Klicka på länkarna nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista (Uppdaterad)

Praktiska tips

Kontaktlista

Uppdaterad resplan

Kopia på ditt pass
Vi behöver så snart som möjligt en kopia/bild på ditt pass för att kunna ställa ut flygbiljetter m.m. i Sydamerika. Scanna eller ta en bild med exempelvis mobilkamera på uppslaget där foto och alla uppgifter står. Maila denna senast 20 december till pernilla@varldensresor.se Tar du en papperskopia skickar du den till Världens Resor, Tegnérgatan 8, 11358 Stockholm.

Färdledare på resan är Eduardo Sobarzo.

Eduardo är uppväxt i Patagonien där han har vandrat och ridit med lokala gauchos och där föddes kärleken till naturen. Eduardo är utbildad natur - och vandringsguide och arbetade som detta under flera år i södra Patagonien samt med coachning och ledarskapsfrågor. 2006 följde han kärleken till Sverige och nu, elva år senare återvänder familjen till Chile.

Ändring av resplan
De flesta av er har redan tagit del av den nya resplanen där ni kan läsa att vi bytt plats på nationalparkerna El Chalten och Torres del Paine. I El Chalten kommer vi även att bo på samma hotell hela vistelsen. Det vi upplever, ser och dit vi vandrar är så klart detsamma som i ursprungsprogrammet. Läs gärna igenom er uppdaterade resplan.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Hör av dig snarast om något inte stämmer.
  • Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Denna kontakt kan ej vara någon medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Med vänliga hälsningar

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525