Vandra i Patagonien

Avgång 2019-11-26
Hemkomst 2019-12-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                               Publicerat 2019-11-11


Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Vandra i Patagonien. Det har dessvärre varit 3 avbokningar vilket gör att ni nu är 15 resenärer samt färdledaren Bo Björnsäter. Jag har uppdaterat deltagarlistan och kontaktlistan.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och de inom Argentina, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Ni flyger med KLM till Buenos Aires via Amsterdam. Er färdledare Bo Björnsäter flyger från Stockholm och möter upp Stockholmsresenärerna vid gaten. Ni andra möter upp vid gaten i Amsterdam. Bosse har vår Världens Resor skylt så att ni lätt hittar honom.

Öppna dokumentet nedan för information om:

Uppdaterad flygtider och deltagarlista

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är dessvärre ett av flera flygbolag som inte tillåter gratis förbokning av sittplatser förrän 8 dagar innan avresa. Om ni inte redan bett oss förboka sittplatser mot betalning eller flyger economy comfort/economy premium eller business class, kommer vår flygansvarige att förboka sittplatser, när det är möjligt för oss att göra det, så att ni som reser ihop även sitter ihop (i mån av plats, kan ej garanteras). Ni kommer att se era sittplatser när ni checkar in online (tidigast 30 timmar innan avresa) och har först då själva tillgång till att ändra era sittplatser gratis om ni önskar.

Förbokade sittplatser inom Argentina är redan gjorda så att ni som reser ihop sitter ihop. 

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.se/sv/check-in/entry-form

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL1116

Göteborg är: KL1162

Köpenhamn är: KL1132

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandrarkängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk vandringsresa i Patagonien.

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-09-30


Hola!

Det börjar närma sig avresa till Sydamerika. Ni är idag full grupp med 18 deltagare samt färdledare Bo Björnsäter.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Om det inte stämmer är det viktigt att ni hör av er. Felaktiga uppgifter kan innebära extra kostnader. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare på resan är Bo Björnsäter.


Bo är marinbiolog med doktorandstudier från Stockholms universitet och vid Oregon State University och arbetat med oljespillforskning i Alaska. Han har ett genuint naturintresse och är en erfaren färdledare i bl a Sydamerika, Svalbard, Alaska och Europa. Bosse paddlar gärna kajak eller åker långfärdsskridskor i Stockholms skärgård.

Kopia på ditt pass
Vi behöver så snart som möjligt en kopia/bild på ditt pass för att kunna ställa ut flygbiljetter m.m. i Sydamerika. Scanna eller ta en bild med exempelvis mobilkamera på uppslaget där foto och alla uppgifter står. Maila denna senast 10 oktober till pernilla@varldensresor.se
Tar du en papperskopia skickar du den till Världens Resor, Tegnérgatan 8, 11358 Stockholm.

Ändring av hotell  
I programmet står det att vi ska bo på Hosteria Pilar i Los Glaciares. Tyvärr blir det inte så utan vi kommer att bo i bergsbyn El Chalten, på samma hotell hela vistelsen i Los Glaciares. Utflykterna och vandringarna är oförändrade.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter, försäkringar och kontaktperson. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista, uppdaterad

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                    

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel):  08-669 5525