Vandra Inkaleden & solfestival i Cusco

Länder som besöks

13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under fyra dagar följer vi den klassiska inkaleden från alpin tundra till grönskande molnregnskog. Steg för steg går vi på historisk mark mot Solporten och vandringens höjdpunkt - första synen av magiska Machu Picchu. Vi kommer även att uppleva fantastiska vandringsdagar på andra leder i Heliga dalen. Här bor idag inkaättlingar och många av dem livnär sig som jordbrukare. Resan avslutas med solfestivalen Inti Raymi, en återuppväckt inkafestival i Cusco. En färgsprakande och exklusiv upplevelse att vara med om.

Under vandringen på Inkaleden bor vi i rymliga tält tre nätter och med oss har vi ett team med bärare, kockar och guider. Övriga nätter under resan bor vi på fina hotell och du väljer själv om du bokar enkelrum eller del i dubbelrum. Peru har ett härligt kök och många av resans måltider ingår.

Detta är en singelresa - Du bokar ensam och reser tillsammans med andra. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Lima
 2. Dag 2 Cusco
 3. Dag 3 Heliga dalen - Pumamarca
 4. Dag 4 Heliga dalen - Huchuy Qosqo
 5. Dag 5 Heliga dalen - Maras och Moray
 6. Dag 6 Inkaleden - Wayllabamba
 7. Dag 7 Wayllabamba - Pacaymayo
 8. Dag 8 Pacaymayo - Wiñahuayna
 9. Dag 9 Machu Picchu - Cusco
 10. Dag 10 Cusco
 11. Dag 11 Cusco
 12. Dag 12-13 Lima
Datum:
Resans pris: 54 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 100 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
 • Inrikesflyg Lima - Cusco - Lima
 • Alla transporter enligt programmet med buss och tåg
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga bergsguider
 • Del i dubbelrum på 4*-iga hotell. Du kan välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Del i tält vid Inkaledsvandringen (3 nätter). Det går dessvärre inte att få enkeltält utan under 3 nätter delas tält med någon med samma kön.
 • Vandringstillstånd
 • Bärare under vandringen längs Inkaleden (de bär max 5 kg av din personliga packning inklusive sovsäck och liggunderlag)
 • Sovsäck och liggunderlag på Inkaleden
 • Frukost alla dagar, 9 luncher (ej dag 11 och 12), 5 middagar dag 2, 6, 7, 8, 11.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enligt program: Pumamarca; Ollantatambo; Huchuy Qosqo; Moray; Maras; Patallacta; Runkurakay; Machu Picchu; Tambomachay; Puka Puka; Sacsayhuaman.
 • Entré och sittplats vid festivalen Inti Raymi (värde ca 200 usd)
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta
 • Dricks till chaufförer, guider, bärare och för de måltider som ingår

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck


Enkelrum:
För dig som betalar för enkelrum kommer det att ingå alla dagar utom vandringsdagarna på klassiska Inkaleden (resdag 6-9). Dessa 3 nätter bor vi i tält och man delar med någon annan av samma kön. 

Svårighetsgrad: Vi vandrar i varierad terräng 4–8 timmar om dagen. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition. Vi går ofta både uppför och nerför på samma dag så vandringsstavar är bra (endast utan spets tillåtna). Tre nätter bor vi på hotell i heliga dalen och gör dagsvandringar. När vi vandrar den klassiska Inkaleden sover vi i tält tre nätter. Vi har med oss bergsguide, kock och bärare. Bärarna bär max 5 kg av din packning inklusive liggunderlag och sovsäck så du behöver endast bära en lättare dagsryggsäck själv. Högsta passet vi passerar under vandringsdagarna är 4395 möh (Heliga dalen).

Särskilda villkor: På denna resa gäller särskilda villkor. Tillstånd för att vandra den klassiska Inkaleden måste beställas långt i förväg och betalas i förskott. Detta belopp är ej återbetalningsbart om ni avbokar er resa. (f.n 2650 kr). Resan bör bokas minst 7-8 månader i förväg då vandringstillstånden tar slut. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Peru.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Maria Blanco Berglund

  Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
13 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se