Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Avgång 2018-09-23
Hemkomst 2018-10-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2018-09-12


Hola!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa och Peru.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och inrikes, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Öppna kontaktlistan nedan för info om hotell under resan:

Kontaktlista


Individuell incheckning och mötesplats

Ni flyger till Amsterdam och därefter vidare till Lima. Er färdledare Tatiana Broman kommer att flyga från Stockholm och möter upp er vid gaten antingen i Stockholm eller i Amsterdam. Hon har en skylt med Världens Resor. 

Man kan checka in på flygplatsen med jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Om ni önskar förboka era sittplatser på utresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

  1. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis
  2. Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Om ni flyger economy comfort eller business class är förbokning av sittplatser gratis när som helst innan avresa.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd följande bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss (vissa av er har olika bokningsnummer).

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: 1106 (egentligen KL 1106)

Köpenhamn är: 1126

Göteborg är: 1154

Hemresan är med Air France och där går det bra för oss att förboka sittplatserna. Dessa är bokade så att ni som reser ihop sitter bredvid varandra. Detta gäller även inrikesflygen.

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
* Glöm ej att ta med det pass eller körkort, det som Inkaledstillståndet är utfört på.
* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse och vandring i Peru.  

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-07-20


Hola,

Nu börjar det närma sig avresa till Peru. Ni är totalt 14 deltagare samt färdledare Tatiana Broman. Nedan finner ni länkar till er uppdaterade resplan, praktiska tips med litteraturlista och deltagarlista med flygtider. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige


Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm omgående. Detta för att vi skall kunna göra flygbokningar mm. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenordet ni skapat tidigare*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare på resan är fantastiska Tatiana Broman.


Tatiana är civilekonom och är en enormt erfaren färdledare för vandrings – och skidresor världen över. Hon har lett resor för Världens Resor till Kamtjatka, Patagonien, Kirgizistan, Georgien och Marocko.

Öppna dokumenten nedan för information om:


Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Litterturlista

 

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut avreseinformation som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Med vänliga hälsningar

Pernilla Aguilar

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525