Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Avgång 2019-03-28
Hemkomst 2019-04-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2019-03-12

 

Hola!

Snart är det dags för er avresa till Peru och resan Vandra Inkaleden till Machu Picchu.

Per post kommer:
* Internationella och inrikes flygbiljetter (e-tickets på A4 papper)
* Er resplan
* Uppdaterad kontaktlista (se info om ändring om boende)
* Voucher och kontaktuppgifter (ni behöver ingen detaljerad voucher)
* Bagagetaggar
* Karta

Individuell incheckning
Ni flyger till Amsterdam och därefter vidare till Lima. Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
Om ni önskar förboka era sittplatser på utresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

1.      Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis (sittplatser ihop i mån av plats)

2.      Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd följande bokningsnummer för KLM som står under rubriken Airline Booking Reference(s) på flygbiljetten ni får av oss (vissa av er har olika bokningsnummer).

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: 1104

Göteborg är: 1152

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång till er lokala guide. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Ändring av boende
Tyvärr visar det sig att hotellet i Ollantaytambo har gjort ett misstag och överbokat er sista natt där. Därför kommer ni att bo en natt på ett annat hotell i dalen den natten. Det är natten innan ni börjar den klassiska Inkaleden. Detta hotell är av bättre standard men har inte samma utbud av restauranger i området. Eftersom det bara är för en natt rekommenderar jag er att äta på hotellet som har en utmärkt restaurang. Inget annat påverkas och rent standardmässigt är det en förbättring.

Ber om ursäkt för denna sena ändring som jag tyvärr inte kan påverka.

Ankomst i Lima
När ni ankommer till Lima möts ni upp av er lokala guide som väntar på er i ankomsthallen med en Världens Resor skylt. Ni har transfer till ert hotell och kommer därefter att få daglig information om de nästföljande dagarna och hålltider. Ni kommer hela tiden att vara omhändertagna och mötas av en lokal guide.

Övrigt!
* Glöm ej att ta med det pass eller körkort, det som Inkaledstillståndet är utfört på.
* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Öppna dokumentet nedan för information om:

Uppdaterad kontaktlista

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till er guide eller vår samarbetspartner i Peru som heter Setours, under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid). Kontaktuppgifter till Setours och era lokala guider finns på pappret som postas och som jag kallar voucher och kontaktuppgifter.  

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse och vandring i Peru!  

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios
Reseproducent Latinamerika och Himalaya
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-6695525 


*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                      Publicerat 2019-01-25

 

Hola!

Nu börjar det närma sig avresa till Peru. Gruppen är fortfarande med 6 deltagare och utan svensk färdledning. En liten privat grupp helt enkelt.

Nedan finner ni länkar till er uppdaterade resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Extra viktigt!

  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under "Mina Sidor", gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. 
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under "Mina Sidor".

 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Resplan

Praktiska tips

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Lokala guiden informerar fortlöpande.

 

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios
Reseproducent Latinamerika och Himalaya
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-6695525