Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Avgång 2019-09-21
Hemkomst 2019-10-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2019-09-09

 

Hola!

Nu är det bara några dagar kvar till avresa och Peru.

Per post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och inrikes, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Individuell incheckning och mötesplats
Ni flyger till Amsterdam och därefter vidare till Lima. Er färdledare Maria Blanco Berglund kommer att möta upp er i Lima vid ankomsthallen. Hon har en skylt med Världens Resor. 

Man kan checka in på flygplatsen med jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni kan boka sittplatser (se nedan) och ta del av annat KLM kan erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Förbokade sittplatser på flyget
KLM är ett av många flygbolag där vi som arrangör inte kan förboka era sittplatser utan kostnad. Jag rekommenderar därför att om ni vill vara garanterade att sitta ihop med någon under flyget att förboka detta, mot extra kostnad, på KLMs hemsida. Detta kan ni göra redan nu.

Ett annars gratis alternativ som KLM erbjuder är att vänta tills incheckning online 30 timmar innan avresa. Då kan ni boka in specifika sittplatser men med risk att det inte finns platser ihop.

1. Online när som helst för en extra kostnad på ca 520 kronor tur och retur på sträckorna över Atlanten och 170 kronor tur och retur inom Europa.

2. Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Ert flygbokningsnummer för KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference. Obs att vissa av er har olika bokningsnummer.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: KL 1104

Göteborg är: KL 1152

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper som är er e-ticket och som ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbiljetten ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos KLM.

Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
* Glöm ej att ta med det pass eller körkort som Inkaledstillståndet är utfört på. Detta måste kunna visas upp vid kontrollen av Inkaleden annars får ni ej vandra vidare. Det är 3 i gruppen som köpt Inkaledstillstånd med körkort. Resten med pass. Hör av dig till mig om ni är osäkra.  

*Inkaledestillstånden har vår samarbetspartner och inget som skickas med i utskicket.

* Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Lima eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över. Min mejladress: pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 704973805 (brådskande ärende).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse och vandring i Peru.  

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                      Publicerat 2019-07-23

 

Hola!

Nu börjar det närma sig avresa till Peru och er vandringsresa. Ni är totalt 19 deltagare samt färdledare Maria Blanco Berglund. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Färdledare på resan är Maria Blanco Berglund


Maria har rötter i både Sverige och Peru. Efter avslutad SO-lärarexamen i Stockholm flyttade hon år 2005 till Cusco. Sedan 2002 har hon lett och anordnat resor till Peru och arbetat i skolor och jordbruksprojekt. Maria hyser en stark kärlek och en stor respekt för den andinska kulturen och dess kunskapsarv som hon med glädje delar med sig av.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Med vänliga hälsningar,
Pernilla Palacios


Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   
Mejladress: pernilla@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-669 55 25