Till bords i Georgien

Länder som besöks

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi låter det goda georgiska köket stå i fokus under vår spännande rundresa tillsammans med ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin. Vi börjar och slutar i huvudstaden Tbilisi där vi utforskar den medeltida stadskärnan, beundrar 1800-talets artnouveaufasader och möter några av landets mest innovativa matlagare. Däremellan reser vi genom landets dramatiska landskap med Kaukasus höga berg, frodiga dalgångar och gör stopp i fina byar.

Med kunskap om råvaror och matlagning som resans röda tråd får vi unika möjligheter till studiebesök och roliga möten där vi lär känna landets historia och kultur på ett annorlunda sätt. Vi provar på de regionala läckerheterna och lär oss hur man tillagar landets paradrätter. Vi kombinerar besök i genuina byar med vinprovningar hos småskaliga vinmakare och landets främsta producenter. Vi upplever det gemensamma umgänget kring bordet som sammansvetsar familjen, vänner och gäster och är en manifestation för georgiernas stora gästfrihet. Välkommen till bords i Georgien!

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Avresa till Tbilisi, Georgien
  2. Dag 2 Tbilisi
  3. Dag 3 Tbilisi - Kakheti, vindistriktet
  4. Dag 4 Kakheti, vindistriktet
  5. Dag 5 Kakheti – Kutaisi
  6. Dag 6 Kutaisi – Ambrolauri
  7. Dag 7 Ambrolauri
  8. Dag 8 Ambrolauri - Tbilisi
  9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 27 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 000 kr
Antal deltagare: 14-24

Vad ingår i resans pris

  • Flyg Stockholm-Tbilisi t/r (avresa från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan)
  • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här. 
  • Svensk färdledning och lokala guider: Medföljande ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin
  • Alla transporter med egen hyrd buss, transfers till hotell/flygplats
  • Del i dubbelrum på 3-4* hotell 
  • Alla utflykter enligt programmet samt inträdesavgifter till museer och sevärdheter; guidad stadsvandring i Tbilisi, gamla huvudstaden Mtskheta, Alaverdikloster i Telavi, Gelati klosterkomplex utanför Kutaisi, båtutflykt i Martvili mm 
  • Qvevri-tillverkningsverkstad/familj i Kakheti 
  • Matlagnigstillfällen och Masterclass enligt programmet inklusive måltid eller avsmakning, dag 2, 3 & 8
  • Vingårdsbesök följd av traditionell georgisk festmåltid
  • Vinprovningar dag 4-7 (fyra tillfällen)
  • Avsmakning av georgiska små rätter "tapas" inklusive vinprovning 
  • Halvpension (lunch eller middag dag 2-8)
  • Dricks

Vad ingår inte i resans pris? 

  • Egna aktiviteter och personliga utgifter
  • Måltider och drycker inte nämnda ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg