Sedan starten av Världens Resor 2003 har vi arbetet efter visionen att skapa roliga och lärorika resor som vi själva vill göra. Vi har tidigare inte tänkt så mycket på att använda etiketten hållbarhet men vi ser att det som för oss är en naturlig och integrerad del av våra resor, är precis just det - mer hållbara resor.

 

Få avgångar

Vi massproducerar inte resor. Varje resa i vårt utbud går 1-3 gånger per år. Det gör din resa till en unik upplevelse samtidigt som vi inte belastar de områden vi besöker. De flesta av våra resor är också långa i jämförelse med andra rundresor. Ska man resa långt bort där flyg är enda alternativet kan det också vara vettigt att göra en resa som är längre och inkluderar mer, än flera kortare resor.

Små grupper

Att arrangera resor med kvalitet och att resa på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till de lokala förutsättningarna kräver mindre grupper. Våra resor har 10-18 deltagare. Det ger fler möjligheter till roliga möten, besök på lokala restauranger, val av mindre hotell och spännande aktiviteter. 

Färdsätt

Vi blandar och väljer de transporter som passar bäst för just den specifika resan. Vi bevakar utvecklingen av biobränsle för flyget. KLM är ett av de flygbolag som idag ligger i framkant. Vi väljer gärna tåg både längre och kortare sträckor där det är möjligt. I städer tittar vi alltid på möjligheten att prova olika sorters lokaltrafik. Både för att det är roligt och ger en bra inblick i landet du besöker, samt att det är bättre för miljön. På alla våra resor väljer vi även att promenera och vandra delar av, eller hela dagar. 

Tågresor - vi är med och driver utvecklingen framåt. Vi är med och utformar nya resor med tåg både långt bort och på närmare håll. 2019 har vi rest med tåg och båt hela vägen från Sverige till Japan och vi arrangerade resan med chartrat tåg tillsammans med DN till Venedig. 2022 blir det tåg både till Lofoten och till Venedig. 

Samarbetspartners

Vi väljer samarbetspartners, leverantörer och hotell med omsorg. Vi söker i första hand efter alternativ som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Läs mer om vilka kirterier och frågor vi ställer under rubriken Val av partners i vänstermenyn.