Lediga tjänster

Stockholm 2024-05-22

Världens Resor är en researrangör specialiserad på att skapa innehållsrika gruppresor världen över. Vi har sedan 2003 framgångsrikt utvecklat företaget med fokus på resor till Asien, Latinamerika och Afrika samt under senaste åren utvecklat många nya resor till Europa samt Norden som är ett eget segment. Vi gillar att tänka nytt, innovation och utveckling står högt på agendan hos oss. Vi är prestigelösa och alla gör det som krävs för att få jobbet gjort. 

Vi söker Redovisningsekonom till Världens Resor
Vår uppskattade mångåriga medarbetare inom redovisning lämnar oss i sommar och vi söker nu hennes efterträdare. Vi befinner oss i en expansiv fas med fokus på att utveckla vår verksamhet och söker därför dig som är van att ha en bred ekonomi roll i mindre bolag. Vi söker en lagspelare med driv och ”can do-attityd”, som brinner för redovisning och som trivs i en bred tjänst där du får vara en central del i bolaget. Du kommer att ha ett nära samarbete med och hjälpa till med rapporteringen till moderbolaget som är en börsnoterad koncern. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

 • Ansvara för redovisningen inkl. månads-, kvartals- och årsbokslut.
 • Resultatanalyser tillsammans med VD och rapportering till koncernens ekonomiavdelning. 
 • Förbereda för årsredovisning och deklaration 
 • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatt
 • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet
 • Stötta ledningen i arbetet med budget, prognoser och analyser
 • Initiera och delta i förbättringsarbete för att effektivisera och utveckla processer inom ditt område
 • Ansvara för och sköta leverantörsreskontran. 
 • Fakturera och hantera kundreskontran. 
 • Löpande avstämningar
 • Bank och betalningar
 • Viss ad-hoc rapportering
 • Lönehantering

Vi söker dig som:
Har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med 2-3 års erfarenhet av operativ redovisning. Vi ser helst att du självständigt upprättat bokslut och att du har god förståelse för de centrala delarna i redovisningskedjan. Du arbetar troligtvis som redovisningskonsult eller junior redovisningsekonom idag, och har med fördel erfarenhet av att redovisa enligt K3. 

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en nyfiken, intresserad och initiativtagande person. Du behöver inte kunna allt, men vi värdesätter din inställning och vilja att lära dig! Du har god kommunikativ förmåga och trivs i en tjänst med breda kontaktytor. Då Världens resor är ett dynamiskt företag är det bra om du har ett flexibelt förhållningssätt och en positiv inställning till förändring och förnyelse. Du trivs med kombinationen av löpande arbetsuppgifter och nya utmaningar eller projekt. Vi vill ständigt utvecklas, och vi ser därför positivt på att du aktivt bidrar med din kunskap, din kompetens och dina idéer!

Detta får du:
Du får jobba i ett kreativt team där vi har roligt tillsammans och hjälper varandra. Vi har högt i tak både på vårt trevliga kontor i centrala Stockholm samt i vår relation på arbetsplatsen. Du har 30 dagars betald semester. Utöver lön har du tjänstepension samt friskvårdsbidrag och du tar del av ett bonussystem.   

Start: Enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. 
Omfattning: 100 % 37,5 tim/vecka (kan ev diskuteras). Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Plats:
Tegnérgatan 8 i Stockholm. Vi arbetar på kontoret måndag till fredag (hemifrån ibland vid behov). 
 
Låter detta intressant?

Mejla till joacim@varldensresor.se med rubriken "Redovisningsekonom". Du är även varmt välkommen att ringa om du har frågor och vill höra mer tel 08-6695525. Lämpliga kandidater intervjuas löpande, så ansök redan idag.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Teamet på Världens Resor


Färdledare - världens roligaste jobb 

Att arbeta som färdledare för Världens Resor är spännande, lärorikt och utmanande. Vi växer och är ständigt på jakt efter kunniga medarbetare som kan leda våra resor.


Är du en ledare med land - och språkkunskaper som tycker om att berätta och inspirera människor? Då kan färdledare vara ett jobb för dig. Du behöver även ha struktur och kunna ta hand om logistik, samt lösa problem som kan uppstå under en resa. Att vara ledare för en grupp ställer höga krav på din sociala förmåga.

Arbetet som färdledare är på frilansbasis och du är projektanställd per resa. De flesta av våra resor går 1-2 gånger per år. 

Är du nyfiken på Världens Resor och jobbet som färdledare? Titta här på vår webb vilka länder och resor vi erbjuder. Har du erfarenhet och kunskaper som passar in för att leda någon av dessa resor?  
1. Fyll i formuläret nedan och skicka in. 
2. Vi kontaktar dig inom några dagar.
3. Har du relevanta kunskaper ber vi dig om kompletterande information/CV och ett möte.

Har du frågor kontakta Elin Ishihara på tel 08-6695525 eller maila på elin@varldensresor.se 

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.