Avbeställnings- och reseförsäkring

Res tryggt med rätt försäkring även i corona-tider

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar alla resenärer att ha ett avbeställningsskydd som ger ersättning om du, eller ditt resesällskap blir sjuk före avresa och måste avboka resan. I vissa hemförsäkringar ingår avbeställningsskydd så hör efter med ditt bolag vad som gäller, samt med ditt kortföretag om du betalar resan med kort. Obs! Ta reda på att ditt skydd även gäller Covid 19. 

Tecknar du ett avbeställningsskydd hos försäkringsbolaget Gouda så får du full ersättning om du blir sjuk före avresa. Detta gäller även om du blir sjuk i Covid 19. Kostnaden är 5% av det belopp du väljer att försäkra. Har du redan ett avbeställningsskydd i din hemförsäkring eller på ditt betalkort som täcker ett visst belopp så kan du köpa till en försäkring som täcker resten. Avbeställningsförsäkring behöver tecknas i samband med att du betalar anmälningsavgiften om du vill försäkra hela resans pris. Du kan teckna försäkringen senare, men endast innan slutbetalning av resan sker, beloppet på redan inbetald anmälningsavgift kan du ej försäkra i efterhand.

Läs mer om avbeställningsförsäkringen.
Klicka här för att boka direkt hos Gouda.

Vi på Världens Resor svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att boka rätt försäkring. Kontakta oss på info@varldensresor.se eller ring 08-6695525.


Reseförsäkring

Missa inte att kontrollera att du har en fullgod försäkring som täcker sjukvård, hemtransport mm om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under resan. Viktigt att du tar reda på vad som gäller för just din hemförsäkring och att det inte finns några undantag för pandemier och Covid 19. De flesta hemförsäkringar har ett visst skydd upp till 45 dagar. Vill du komplettera din hemförsäkring så rekommenderar vi reseförsäkring hos Gouda. 

Du kan köpa Goudas reseförsäkringar via oss. De har en försäkring som är ett komplement till din egen hemförsäkring (obs gäller vid Covid 19 endast om även din hemförsäkring gör det, vilket inte är säkert så det är viktigt du kontrollerar detta.).

Behöver du en heltäckande försäkring så skall du teckna:

Goudas heltäckande reseförsäkring med semestertillägg. Den gäller även för Covid-19 och omfattar bland annat:

  • Vårdkostnader 
  • Hemtransport av svårt sjuk 
  • Ersättning för förlorade semesterdagar (om du har inkluderat semestergaranti i försäkringen)
  • Ersättningsresa om mer än halva resan går förlorad (om du har inkluderat semestergaranti i försäkringen)
  • Hamnar du i karantän på grund av Covid-19 och inte kommer hem som planerat ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa, du får även ersättning för merkostnader för kost och logi. (om du har inkluderat semestergaranti i försäkringen)

Klicka här för att läsa om försäkringen hos Gouda

Läs mer om kompletterande reseförsäkring för dig under 70 år 
Läs mer om kompletterande reseförsäkring för dig över 70 år 

Obs!
Just nu kan du inte själv boka reseförsäkring som inkluderar ersättning vid karantän på Goudas webbplats utan det behöver göras genom oss på Världens Resor.

Kontakta oss med dina frågor så hjälper vi dig att boka rätt försäkring. Kontakta oss på info@varldensresor.se eller ring 08-6695525.