Om oss

Välkommen till vår värld
Världens Resor grundades 2003. Lusten till resandet och nyfikenhet på nya kulturer och platser förde företagets tre grundare samman och fram till idag arbetar vi  efter mottot att skapa roliga resor som vi själva vill göra. Idag är vi elva medarbetare med samma mål men med vitt spridda erfarenheter och kunskap från världens alla hörn. Vi ser fram emot att få arrangera din nästa resa och vårt mål är att den ska bli ditt livs roligaste.  

Jörgen Fredriksson, Joacim Ericson, Lottie Sundelöf
Grundare och delägare

Varför Världens Resor ? 
Vi skapar resor med lust, nyfikenhet och kunskap.

Det finns många resor och researrangörer att välja mellan och det kan vara svårt att se vad som skiljer olika bolag åt. Nedan hittar du några punkter och frågor som kan vara bra att titta på när du skall välja resa och jämföra researrangörer inför ditt nästa äventyr.

Hur ofta går resan?
 Vi massproducerar inte resor. Varje resa i vårt utbud går 1-3 gånger per år. Det gör din resa till en unik upplevelse.

Hur ser resplanen ut? Våra resor är skapade av reseproducenter med massor av kunskap (såväl akademisk som praktisk) och passion för varje resmål och varje del i resplanen. Vi hittar de intressanta, roliga och annorlunda ingångarna på varje resmål.  Både när vi besöker de stora sevärdheterna och när vi kommer ut i miljöer långt bortom de vanliga turistvägarna.

Vilka transporter används? Vi blandar och väljer de transporter som passar bäst för just den specifika resan; tåg, egen buss, flyg, båt och lokaltrafik. För att det är roligt och ger en bra inblick i landet du besöker.

Vad ingår i resan? Våra resor har ett gediget program med massor av aktiviteter och studiebesök. Alla aktiviteter och inträden till sevärdheter ingår i resans pris. Vi ser till att det blir en bra balans mellan föredrag, sightseeing och möjlighet till egen tid.    

Hur stor är gruppen? Att arrangera resor med kvalitet och att resa på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till de lokala förutsättningarna kräver mindre grupper anser vi. Våra resor har 10-18 deltagare.

Vem leder resan? Våra resor leds av språkkunniga färdledare med specialkunskaper om den region dit resan går. Färdledaren ser till att du får gedigen kunskap, förståelse och verklig insikt om resmålet.

Måste jag betala enkelrum om jag reser själv? Nej. Du kan dela rum med annan resenär av samma kön. Blir det ojämnt antal resenärer så bjuder vi på den extra kostnaden. Vill du boka enkelrum går det naturligtvis bra mot tillägg.

Finns en resepolicy? Vi har ett policydokumnet som beskriver vårt ansvar och våra skyldigheter samt hur vi arbetar med ekonomi, miljö och bistånd.
Läs vår policy samt se vilka organisationer vi stödjer, klicka här.

Är jag skyddad som konsument? Ja. Vi följer svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Du som konsument har ett starkt skydd. 

Resans pris. Att jämföra pris mellan olika researrangörers utbud kan vara svårt men om du ställer frågorna ovan och även väger in resans antal dagar så får du en bra bild av vad priset betyder.