Om oss

Välkommen till vår värld
Världens Resor grundades 2003. Lusten till resandet och nyfikenhet på nya kulturer och platser förde företagets tre grundare samman och fram till idag arbetar vi efter mottot att skapa roliga resor som vi själva vill göra. Idag är vi tretton medarbetare med samma mål men med vitt spridda erfarenheter och kunskap från världens alla hörn. Vi ser fram emot att få arrangera din nästa resa och vårt mål är att den ska bli ditt livs roligaste.  

Jörgen Fredriksson, Joacim Ericson, Lottie Sundelöf
Grundare och delägare

Varför ska du resa med Världens Resor ? 
Vi skapar resor med lust, nyfikenhet och kunskap. 

Det finns många resor och researrangörer att välja mellan och ibland är det svårt att se vad som skiljer olika bolag åt. Här nedan försöker vi ge svar på en del frågor som vi hoppas kan vara till hjälp när du skall boka ditt nästa reseäventyr. Vi berättar gärna mer om oss och om alla våra resor. Ring oss på tel 08-669 5525 eller skicka ett mail på info@varldensresor.se.

Vi arbetar aktivt med hållbarhet.
Reser du med oss så reser du mer klimatsmart. Vårt hållbarhetsarbete innehåller flera viktiga delar där utformning av resor, utbildning samt val av samarbetspartners är andra delar. Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet här.    

Hur ofta går resan? Vi massproducerar inte resor. Varje resa i vårt utbud går 1-3 gånger per år. Det gör din resa till en unik upplevelse.

Tjejer Turkmenistan

Hur ser resplanen ut? Våra resor är skapade av reseproducenter med massor av kunskap (såväl akademisk som praktisk) och passion för varje resmål och varje del i resplanen. Vi hittar de intressanta, roliga och annorlunda ingångarna på varje resmål. Både när vi besöker de stora sevärdheterna och när vi kommer ut i miljöer långt bortom de vanliga turistvägarna. Många av våra resor är unika och vi är oftast först med nya spännande resor.

Tokyo festival

Vilka transporter används? Vi blandar och väljer de transporter som passar bäst för just den specifika resan; tåg, egen buss, flyg, båt och lokaltrafik. För att det är roligt och ger en bra inblick i landet du besöker.

Inle

Vad ingår i resan? Våra resor har ett gediget program med massor av aktiviteter och studiebesök. Alla aktiviteter och inträden till sevärdheter ingår i resans pris. Vi ser till att det blir en bra balans mellan föredrag, sightseeing och möjlighet till egen tid. Vid varje resa här på webben hittar du tydlig information om vad som ingår.   

Hur stor är gruppen? Att arrangera resor med kvalitet och att resa på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till de lokala förutsättningarna kräver mindre grupper anser vi. Våra resor har 10-18 deltagare.

Gruppbild Patagonien

Vem leder resan? Våra resor leds av språkkunniga färdledare med specialkunskaper om den region dit resan går. Färdledaren ser till att du får gedigen kunskap, förståelse och verklig insikt om resmålet.

Måste jag betala enkelrum om jag reser själv? Nej. Du kan välja att boka del i dubbelrum och delar då rum med en annan resenär av samma kön. Blir det ojämnt antal så får du enkelrum och vi bjuder på den extra kostnaden. Detta gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa. Man och kameler

Är jag skyddad som konsument? Ja. Vi följer svensk konsumentlagstiftning, bl a paketreselagen och resegarantilagen. Du som konsument har ett starkt skydd. 

Gorilla

Resans pris. Att jämföra pris mellan olika researrangörers utbud kan vara svårt men om du tittar på punkterna ovan om antal deltagare, vad som ingår samt väger in resans antal dagar så får du en bra bild av vad priset betyder när du jämför.