Vi som arbetar här

Världens Resor AB är en researrangör som arbetar med gruppresor där lust, nyfikenhet och kunskap är bärande ingredienser. Företaget grundades år 2003 och delägs av Jörgen Fredriksson, Lottie Sundelöf och Joacim Ericsson. På kontoret arbetar även lars Björkman, Ulrika Norstedt, Elin Ishihara, Anna Mnatsakanova, Louise Bylund, Åsa Backevall, Charlotte Lööf, Åsa Danielsson, Lars Arvidsson, Catarina Flodman och Lars Hansson. Har du frågor om en resa eller söker inspiration till ditt nästa äventyr så finns vi här. Kom och besök vår butik, ring eller maila oss. Vi älskar att prata resor! 

När du är ute på en resa med oss kommer du att träffa en av alla fantastiska färdledare. Vi har ca sjuttio medarbetare som arbetar som färdledare. Här kan du läsa om alla.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Joacim Ericson VD, grundare

  Från imaginära resor i Kalle Ankas pocketvärld, via Transsibiriska järnvägen genom Ryssland och Kina, till längre resor i Asien och Sydamerika. Så förvandlades resandet från hobby till yrkesval för Joacim i mitten av 90-talet. Sedan dess har det blivit mycket resande men alltid med fokus på mötet med nya kulturer oavsett om det är i en liten bhutanesisk håla eller i storslagna metropoler som Tokyo. Förlägger gärna stor tid av sina resor på landsbygden eller på vandring ute i naturen. Joacim jobbar med ekonomi och administration.

  joacim@varldensresor.se
 • Lottie Sundelöf

  Lottie Sundelöf Marknadsföring, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se
 • Anna Mnatsakanova Reseproducent Asien och Europa

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
 • Elin Ishihara

  Elin Ishihara Reseproducent Japan och Sydkorea

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
 • Ulrika Norstedt Administratör

  Har tidigare arbetat med eventdekor som projektledare. Resor går oftast till Asien och hon tillbringar mycket tid i New York där systern har bott sedan 30 år tillbaks. Drömresan just nu heter Nya Zeeland och Sydney, där besöker vi både Nya Zeeland och Australiens med vandring, tågresor, storstad och kust. Ulrika har hand om administration, kundkontakt, visumhantering mm.

  info@varldensresor.se
 • Lars Arvidsson

  Lars Arvidsson Reseproducent / färdledare Japan

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har sedan 2004 lett över 100 omtyckta resor för Världens Resor och sedan 2014 är han också en av medarbetarna här på kontoret. Lars leder även resor till Korea, Taiwan och Sverige.

  lars@varldensresor.se
 • Catarina Flodman Ekonom

  Catarina har arbetat som ekonomiansvarig på olika bolag senaste 15 åren. Att resa, äta god mat och att motionera är några av Catarinas intressen. Resorna går ofta till grekiska övärlden men även till USA, Bali och Kap Verde där Catarina även har ett fadderbarn. Drömresorna framöver går till Machu Picchu och Angkor Wat.

  catarina@varldensresor.se
 • Louise Bylund Reseproducent Japan

  "Alla vägar bär till Tokyo" är ett utryck som stämmer in på Louise. Japan har varit en del av Louises liv sedan ung ålder och blev ett intresse som vuxit sig starkt. Detta har resulterat i en examen i japonologi och drygt fem år av studier och arbete i Japan. Det finns fortfarande så mycket spännande att utforska och lära sig om Japan så när tillfälle ges sitter Louise på planet på väg till Japan. Förutom samhällsfrågor har Louise ett extra stort intresse av den japanska traditionella kulturen. Louise är själv folkmusiker på nyckelharpa och folkdansare.

  louise@varldensresor.se
 • Åsa Danielsson Reseproducent Norden

  Passionen för resor, dans och spännande mat har lett Åsa ut på många äventyr runt om i världen. Som ung var Åsa med på flera internationella ungdomsutbyten och projekt, bland annat till Japan, Egypten, Ecuador och Kuba. Drömmen om att bli flamencodansare gjorde att hon tillbringat flera år i Andalusien och den argentinska tangon lockade henne att spendera många vintrar i Buenos Aires. Nyfikenheten på världen och olika sätt att leva har också varit vägledande i valet av studier i kulturantropologi, statsvetenskap, religion och historia. Åsa är reseproducent med fokus på Norden samt leder gärna resor både i Skandinavien, Spanien och Sydamerika. På fritiden åker tangoskorna gärna på!  

  asa@varldensresor.se
 • Lars Björkman Reseproducent Afrika och Oceanien

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
 • Charlotte Lööf Reseproducent Norden

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
 • Pernilla Palacios Reseproducent Himalaya

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! Pernilla ansvarar för resor till Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se 

 • Åsa Backevall Reseproducent Latinamerika

  Åsa Backevall har under många år varit bosatt i Quito Ecuador. Hon är biolog med inriktning på botanik och har arbetat som färdledare för naturresor runt om i världen sedan 1996. Utöver djupa kunskaper om djur och natur har Åsa stor kunskap om kultur och samhälle framför allt i Ecuador samt i övriga Latinamerika.

  asa.backevall@varldensresor.se
 • Lars Hansson Flygansvarig

  Lasse Hansson är skåningen som gav sig ut i världen med sin ryggsäck i början av 80-talet. Turen gick mestadels i Sydostasien, Nya Zeeland och Australien och när han 1½ år senare var hemma igen kändes det naturligt att fortsätta att arbeta med resor. Sedan många år ansvarar han för Världens Resors alla flygbokningar och när han får en stund över är han gärna ute i naturen. Och trivs då bäst med ett par löparskor på fötterna.

  lars.hansson@varldensresor.se