Rovos Rail från Sydafrika till Victoriafallen

Avgång 2022-09-14
Hemkomst 2022-09-29

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Uppdaterad information                 2022-09-05

 

Hej!

Vi har precis fått ett meddelande från tågbolaget att de före avresa behöver få in följande tre dokument från alla resenärer.

Vänligen scanna eller ta foto av följande tre dokument och mejla till oss på info@varldensresor.se  

1. Passkopia (uppslaget med ditt foto och information)

2. Covidbevis (ditt digitala covidbevis med QR kod)

3. Ifyllt dokument. Klicka här för en pdf du ska fylla i och skriva under.


Har ni frågor kontakta oss på 08-6695525 eller info@varldensresor.se


Avresemeddelande                                                                2022-08-26

Nu börjar det närma sig er resa och gruppen består nu av 13 personer. I brev med vanlig post skickas samtliga era flygbiljetter, en karta över södra Afrika samt en utskriven resplan.

Avresa från Arlanda, Kastrup och Landvetter
Ni checkar in själva på Landvetter, Kastrup och Arlanda. Er färdledare, Mathias Buskas, kommer att vara på plats i Johannesburg och möter er med en skylt med Världens Resors namn på. Mathias telefonnummer är: +351 933 042 185.

Kom ihåg att ta med er pass samt att ha era vaccinpass (digitalt eller på papper) redo vid ankomst till Johannesburg. Officiellt kollar de inte i Sydafrika, men de kan göra slumpvis utvalda kontroller och också slumpvis testa. Kontrollera era vaccinpass så att giltighetstiden sträcker sig över resan då både Mocambique och Zimbabwe enligt uppgift kollar att ni har giltiga vaccinpass. Om ni inte har giltigt vaccinpass är det bara att ladda ned på nytt. Se till att ni har det tillgängligt under resan.

Några smärre förändringar har skett i resplanen. Dagen ni åker med Shongololo Express checkar ni in på tåget vid Pretorias station som planerat, men efter utflykten till Soweto och Pretoria kommer bussen fortsätta till Witbank, 11 mil från Pretoria, där ni kliver på tåget och börjar tågfärden.

Flyget vi ursprungligen bokat för att flyga från Victoria Falls till Johannesburg gick i konkurs och när vi köpte nya flygbiljetter åt er så var vi tvungna att dela er på två olika flyg, som går 13.20 respektive 13.55. Oavsett, vilket flyg ni är bokat på är det gott om tid till dess att flyget från Johannesburg går tillbaka mot London. Färdledaren Mathias Buskas flyger med det senare av flygen. Ni ser på era biljetter, vilket plan ni är bokat på.

Det kommer finnas tillfällen då det är bra att ha kontanter i USD och sydafrikanska Rand. Ni betalar för visum i USD till Mocambique och Zimbabwe på plats och då i kontanter. Likaså har dagarna 4 och 11 valfria val. Dag 4 går det att åka en hiss vid ravinen Graskop (25 Rand) som betalas på plats. Likaså har dagen i Antilopparken flera möjliga aktiviteter (utöver mata lejonen som ingår) som också betalas i dollar.

Tåget är endast halvfullt, vilket gör att det totalt är cirka 35 kunder på resan. De utflykter som görs med buss gör vi ihop med övriga resenärer på tåget. När vi åker på safari kommer vi få två separata safarijeepar bara för vår grupp.

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa till södra Afrika!

Jörgen Fredriksson

Deltagarinformation                                       Publicerat 2022-07-14


Hej,

Det är nu två månader kvar till resan Shongololo Express ska avgå den 14 september. Resan har idag 13 personer anmälda. Vi hoppas att några till ska tillkomma, men i alla händelser kommer resan att gå. Avresebrev med flygbiljetter, en karta, resplan och bagagetaggar skickas cirka tio dagar före avresa.

Färdledare 
Färdledare för resan blir Mathias Buskas. Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framför allt södra Afrika och är uppskattad färdledare på flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och leder även resor till Portugal och Skottland.

Mathias Buskas

VIKTIGT, Personuppgifter: 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan:
 
Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor omgående. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn korrekta för flygbokningarna. 

1.Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt klicka på texten Skapa lösenord, du får ett lösenord till din mejl som du använder för att logga in.  
2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter som behövs för din resa.  
3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro. 
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. 
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm. 
*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.  

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan


Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller jorgen@varldensresor.se alt info@varldensresor.se