Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation​                   Publicerad: 2023-10-12 

Hej, 
Nu är det en knapp månad kvar till avresa för Safari i södra Tanzania med sol och bad. 
  
Flygbiljetter  
Klicka på fliken ovan som heter "Min bokning". Där hittar du under rubriken Resehandlingar era flygbiljetter med Ethiopian Airlines. Biljetterna är döpta till era namn. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.       
Observera att Ethiopians flygbiljett endast visar avresedatum för utresa respektive hemresa. 

Individuell incheckning    
Incheckning online på Ethiopians webbsida är öppen från 72 timmar före avresa. Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) och ditt efternamn. Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen i stället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.   
   
Se till att bagaget checkas in hela vägen till DAR (Julius Nyerere internationella flygplats). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.   
   
Vid ankomst till Dar es-Salaam 
Er färdledare Lotta möter er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Från och med 2023-10-27 kan ni nå Lotta på +46-70-920 16 99 (WhatsApp). Efter ankomst åker ni en kort bit till ert boende för en första övernattning på CBD Hotel.  
   
Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller per mejl till info@varldensresor.se
Trevlig resa! 
Lars Björkman 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här:  http://www.swedenabroad.com/svensklistan 


Deltagarinformation                Publicerad: 2023-09-07

Hej, 

Nu är det ca 2 månader kvar till er avresa 5 november på Safari i södra Tanzania med sol och bad! Ni blir en grupp om 11 personer plus färdledare Lotta Bauer.  

Observera - Personuppgifter:
Beträffande slutbetalning och personuppgifter inför resa - gå in på sidan Min bokning och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är viktigt att all information finns och namn är korrekt angivna enligt pass. På denna sida kan du även slutbetala din resa.

Färdledare 
Färdledare för resan är Lotta Bauer som efter 20 år i Kenya som safariguide nyligen flyttat hem till Sverige. Djur och natur är det som Lotta brinner för och jobbat med som guide i såväl Östafrika som Nordamerika. Lotta har utbildat sig som ranger i Sydafrika och kommer få din safari i Afrika att bli både rolig och lärorik!

From 2023-10-27 kan ni nå Lotta på +46-70-920 16 99 (WhatsApp).


Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller per mejl till info@varldensresor.se.

Vänliga hälsningar,
Lars Björkman
Världens Resor AB

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.