Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Deltagarinformation                             2023-09-29


Hej!

Nu börjar det närma sig resan till Uganda! 

Ni är en grupp om 17 resenärer och färdledare Lars Björkman. 

Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation här samt laddar upp era flygbiljetter på bokningssidan. Klicka på bilderna lite längre ned på denna sida för att se flygtider och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista inför resan. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i flygbiljetterna. Obs* Alla namn som de står i passet skall vara med. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Färdledare

Färdledare Lars Björkman är uppvuxen i Dalarna med skidor på fötterna, lockades sedan till Innsbruck och Alperna. Utbildade sig i internationell ekonomi, tycker dock mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. 

Pass och visum
Ditt pass skall vara giltigt minst sex månader efter avslutad resa. Det krävs visum till Uganda och du söker själv visa online. Visum söks med fördel på den officiella hemsidan: https://visas.immigration.go.ug/ Se närmare information under Praktisk information nedan om hur du går tillväga. Under resehandlingar finns också din flygbiljett av vilken du behöver ladda upp en kopia i visumprocessen. 

Hälsa och vaccin
Vi ber dig observera att vaccin för Gula Febern är obligatoriskt för inresa i Uganda. Bevis för att vaccin är taget ska även bifogas i ovan nämnda visumansökan. Notera också att det är obligatoriskt att ha munskydd vid möten med såväl schimpanserna som primaterna och det är bäst att ta med sig dessa resan hemifrån.

 

Har du några övriga frågor går det bra att kontakta oss på info@varldensresor.se eller ring 08-6695525.

 

Med vänliga hälsningar
Världens Resor