Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.Avreseinformation            Publicerat 2023-03-30

Hej,

Nu börjar det närma sig vår avresa till Botswana! Vi blir en grupp på 17 deltagare plus mig, Lars Björkman som färdledare. Själv kommer jag att resa från Arlanda, så för er som reser från Stockholm så ses vi säkerligen vid gaten innan ombordstigning.  Då vi i gruppen reser från olika flygplatser ses vi nog alla först på Johannesburgs flygplats vid avresegate för flyget till Maun. Mitt mobilnummer +46-734-220630.

Flygbiljetter
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Lufthansa.

Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.

Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat. Vid incheckning får du veta om det går att checka in hela vägen till Maun eller om ni behöver ta ut bagaget i Johannesburg och checka in på nytt där för sista sträckan. Med största sannolikhet kommer vi vid avresa från Skandinavien inte redan få boardingkort för sista flygsträckan (Johannesburg-Maun), utan den får man troligtvis, personligen, hämta vid transferdisk på Johannesburgs flygplats. 

Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.

Ändring i resplanen
Inga ytterligare ändringar sedan förra utskicket.

Allmänt
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det på www.swedenabroad.com/svensklistan.

Vi ses snart!
Lars Björkman

lars.bjorkman@varldensresor.se
Tel 08-6695525
Mob 0734-220630


Deltagarinformation         Publicerat 2023-02-16

Hej! 
Nu är det knappt två månader till resan Tältsafari i Botswana med Victoriafallen och vi är glada att resan kommer att kunna genomföras. Läs igenom information inklusive dokumentet med praktiska tips nedan. Kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Cirka två veckor före avresa skickar vi ut deltagarlista, avreseinformation, flygbiljetter och uppdaterad resplan. Vi är idag 17 deltagare samt undertecknad, jag Lars Björkman som färdledare.  
 
Jag är uppvuxen i Dalarna och egentligen utbildad ekonom. Men tycker mer om djur och natur än siffror. Auktoriserad guide i Stockholm och Dalarna men guidat turister på många olika destinationer från Irland till Australien. Allra bäst mår jag på safari och leder därför resor i södra och östra Afrika. 

Deltagarlista 
Kontrollera noga att ditt namn nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.   

Stockholm (ARN) 
Arnwald, Ann-christin 
Stenman, Johan 
Khun Mäkinen, Erja Ansa Irmeli 
Khun, Robert 
Bergström, Joachim Erik Peter 
Bergström, Ulf Lars Mikael 
Rafstedt, Lars 
Påhlsson Ståhle, Jane 
Laitinen, Jouni Tapio 
Laitinen, Gunilla 
Anglerud, Sonja 
Blag, Alexandra Luminita 
 
Göteborg (GOT 
Lindström, Eva Katarina 
Andersson, Dick 
Jarnvik, Lisa 
 
Köpenhamn (CPH) 
Mehralizade, Thomas 
Gytel, Ulla Birgitte 

 
 
Inresebestämmelser på grund utav pandemin 
För resa via Sydafrika och inresa i Zimbabwe krävs att du är fullvaccinerad och har ett godkänt, giltigt covidbevis med QR kod eller att du kan presentera ett negativt PCR test, tagit inom 72 timmar före ankomst.  
Botswana har inte längre några krav beträffande vaccin eller covidtest för inresa.    
 
Se fullständig information kring inreseregler, pass och visum under Praktiska tips.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. Du loggar in med dit bokningsnummer och lösenord, detta finner du på bokningsbekräftelsen eller i bekräftelsemejlet.
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.  
 
Tveka inte att höra av dig till mig om du har frågor inför resan! 

Vänlig hälsning

Lars Björkman 


lars.bjorkman@varldensresor.se 
Tel 08-6695525 

 

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.