Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation​                   Publicerad: 2023-10-10

Hej,

Nu är det inte långt kvar till avresa för Victoriafallen till Okavangodeltat. Ni blir en grupp på 10 resenärer samt färdledare Monica Nordenwald. 
 
Flygbiljetter 
Under rubriken Resehandlingar hittar du era flygbiljetter med Ethiopian Airlines. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.      

Observera att på Ethiopians flygbiljett endast visar avresedatum för utresa respektive hemresa. Ni reser ut 2 november men ankommer Addis Ababa 3 november; samt hemresa från Johannesburg börjar 15 november och byte i Addis sker 15 november men hemkomst till Stockholm/Oslo sker 16 november.
 
Individuell incheckning   
Incheckning online på Ethiopians webbsida är öppen från 72 timmar före avresa. Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) och ditt efternamn. Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen i stället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
  
Se till att bagaget checkas in hela vägen till VFA (Victoria Falls International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
  
Vid ankomst till Victoria Falls
Er färdledare Monica möter er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Hennes telefonnummer är +46-(0)73-6368 279. Efter ankomst åker ni med buss från flygplatsen till ert boende för de första två övernattningarna Pioneers Lodge
  
Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller per mejl till info@varldensresor.se.
Trevlig resa!
Lars Björkman
 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här:  http://www.swedenabroad.com/svensklistan 


Deltagarinformation            2023-09-08


Hej!
Nu är det snart dags för resan Victoriafallen till Okavangodeltat och ni är 10 deltagare plus färdledare. 

Cirka 14-10 dagar före avresa uppdaterar vi med avreseinformation inklusive flygbiljetter. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Obs! För att din flygbiljett skall vara giltig behöver den innehålla alla dina för- och efternamn så som de står i ditt pass. Vi behöver även andra uppgifter så som dina passuppgifter, försäkringsnummer, önskemål om kost mm. 
Ni behöver omgående gå in på fliken "Min bokning" ovan och uppdatera personuppgifter! 
På denna sida kan du även slutbetala din resa.  
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR mm.

Färdledare
Er färdledare på resan är Monica Nordenwald +46-73-6368 279

I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Tveka inte att höra av dig om frågor uppstår: info@varldensresor.se eller ring oss på 08-669 5525.

Med vänliga hälsningar
Lars Björkman

Klicka på ikonerna nedan för information:

 

  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.