Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation    Publicerat 2024-02-09

Hej!

Nu är det snart dags för er resa Den vackra ön 21 mars – 7 april 2024. Resan har nu 11 deltagare efter att någon tillkommit och några fallit ifrån.

Ni ser en uppdaterad deltagarlista nedan. 

Era flygbiljetter ligger under fliken ovan: Min bokning och rubriken Resehandlingar.

Flyg och incheckning  
Ni flyger med Emirates och med dem kan man checka in online tidigast 48 timmar innan avresa. Ni hittar länken här: https://www.emirates.com/se/swedish/manage-booking/online-check-in/    Ha gärna med dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! De taiwanesiska myndigheterna vill att ni fyller i ett formulär på följande länk https://niaspeedy.immigration.gov.tw/webacard/    Är det svårt att fylla i denna kommer det att gå att fylla i vid ankomst också. 

Skriv namnet på första hotellet när ni ska fylla i var ni ska bo i Taiwan: Union House Lukang, N0 152 Sanmin Rd, Lukang Township, Changhua County 505. Tel: +886 4 776 2999.


Mötesplats 
Färdledaren Matilda Lenell kommer att vara i Taiwan innan gruppen anländer. Hon möter er i ankomsthallen med en skylt med Världens Resors namn på. Matildas telefonnummer är: 076-223 16 12(att användas under resan). 

Kvarstår bara att önska er en fin resa till Taiwan! 

Jörgen Fredriksson
Världens Resor


Deltagarinformation   Publicerat 2023-12-20

Hej! 

Nu är det drygt 60 dagar kvar före resan Den vackra ön 21 feb – 7 mars 2024. Resan har idag 11 deltagare och vi hoppas att några till ska tillkomma, men även med 11 deltagare genomför vi resan. Bifogat i länkar längre ner finner ni flygtider, praktiska tips. Litteraturtips, kontaktlista med alla hotell samt en resplan. Nedan finner ni också deltagarlistan. Cirka 15 dagar före avresa skickar vi era flygbiljetter digitalt. 

Färdledare

Färdledare för resan är Matilda Lenell. Matilda blev intresserad av Kina i tidiga tonår och har sedan dess studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon har och ägnat sig åt allt från kinesisk medicin till miljöarbete, samt drivit caféverksamhet i Qinghaiprovinsen. Matilda talar också flytande kinesiska. Hon har arbetat som reseproducent på Världens Resor i flera år och har bland annat lett denna resa vid ett par tillfällen tidigare.

Ändring av resplan
Vi gör en mindre förändring i resplanen. Resan kommer inte inkludera en natt i Beitou i norra Taipei, utan istället kommer vi bo tre nätter i Taipei istället. I övrigt är resan intakt sedan tidigare. Se uppdaterad färdplan. 

Visum och pass
För resa till Taiwan krävs inte att vi söker något visum på förhand, däremot måste ditt pass vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resa
Viktigt! Fyll i uppgifter snarast
Vänligen uppdatera dina uppgifter på Mina Sidor ovan och Personuppgiftsblanketten. Era passuppgifter är reda ifyllda men vi behöver även information om försäkringsbolag, kontaktperson vid nödsituation och om ni har några matrestriktioner. Vänligen fyll i dem snarast så att all information finns.   

Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller jorgen@varldensresor.se 

Vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson
Världens Resor
Telefon: 08-669 55 25

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.