Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation           Publicerat 2023-10-18

Hej,  
Nu är det inte länge kvar till avresan för Höstlov i Seoul! Gruppen består av 10 personer plus er färdledare Pele Siljedahl. Nedan finner ni dokument med uppdaterad resplan samt kontaktlista för de boenden ni har under resan.  
 
Flygbiljetter 
På din bokningssida hittar du din flygbiljett genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett (Your electronic ticket) med Finnair.   
 
Titta noga på din e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Det är viktigt att alla efternamn är med på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetter. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.  
 
Observera att flyget från Helsingfors till Seoul har blivit senarelagt med en timme. Se dokumentet Flygtider & deltagarlista nedan.   
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.finnair.com/se-sv/check-in
 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) samt ditt efternamn enligt din e-ticket. Här har du möjlighet att byta sittplats på planet om du inte är nöjd med den du blivit tilldelad.   
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar så bra, och då checkar du in på flygplatsen istället. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen senast 2 timmar innan avresan. Se till att du blir incheckad ända till Seoul.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget och res i dina bekväma promenadskor. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 
 
Inresekrav till Sydkorea 
Det är nödvändigt att fylla i blanketter för Disembarkation card och Customs declaration som delas ut på flighten till Sydkorea. Här fyller ni i det första hotellet ni bor på i Seoul. För denna grupp är det enligt nedan med incheckning den 29 oktober (se dokumentet “Kontaktlista” för resans övriga hotell): 
 
Myeongdong Ibis Hotel 
78 Namdaemonro, Jung-gu, Seoul 04534 
Telefon: +82-2-6361-8888  
 
Vid ankomst till Seoul 
Er färdledare Pele Siljedahl kommer att möta er i ankomsthallen på Seoul Incheon flygplats med en skylt där det står “Världens Resor”. Ni åker sedan med egen buss till hotellet där ni checkar in och därefter blir det gemensam välkomstmåltid i närheten.  
 
Förändringar i resplanen 
-Numera finns inga stora och spännande VR-center i Seoul som innan pandemin. Vi har därför valt att ta bort detta moment från resplanen och ersätta det med ett besök på ett ställe där man sjunger karaoke – ett av koreanernas favoritnöjen. Det brukar bli väldigt uppsluppen och rolig stämning på denna aktivitet!  
 
-Kursen i koreansk matlagning blir dag 7 på resan istället för dag 4. Se uppdaterad resplan för detaljer.  

Säkerhet
På sidan Sweden abroad, https://www.swedenabroad.se/sv hittar du information från svenska UD.

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd och alla svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Vi vill att alla resenärer anmäler sig på svensklistan.

Svensklistan: https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/

UD Resklar: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-resklar/
 
Återstår bara att önska en trevlig resa! 
  
Hälsningar,   
Elin Ishihara


   

Deltagarinformation          Publicerat 2023-08-31

Hej,  
 
Nu är det inte lång tid kvar till resan Höstlov i Seoul, 28 oktober – 6 nov. Resan är idag bokad med 10 personer.  
 
Längst ner på sidan finner ni ikoner med: praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan, litteraturlista samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan.  
 
Cirka tio dagar före avresa kommer vi att skicka ut ett avresemeddelande med uppdaterad information och e-tickets för flyget.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna samt att vi i förväg får veta om du har några allergier/kostavvikelser. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Era färdledare för denna resa blir Pele Siljedahl  
Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Kobe i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Japan och Sydkorea. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett många uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.   
 
Förändringar i resplanen 
-Vi har behövt göra en ny flygbokning för denna resa och bytt från KLM till Finnair. Detta har medföljt att resan nu blir en dag längre och hemkomsten blir morgonen den 6 november. Vi hoppas att detta inte medför alltför stora bekymmer för er. Vi står för den merkostnad det innebär att bo en natt till i Seoul. Se uppdaterad resplan.  
 
-Efter pandemin har många Virtual Reality-center i Seoul stängt ned och bytt skepnad till shoppingcenter istället. Vi kommer därför planera in en annan lämplig aktivitet (dag 7) som känns rolig. Mer om detta i avresebrevet som vi skickar ut cirka 10 dagar innan avresan.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 
Elin Ishihara

Klicka på ikonerna nedan för information:
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.