Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Meddelande från färdledaren 2023 03 28 


Hej!

Johnny här, och det är jag som ska vara färdledare nu när vi tillsammans upptäcker Pakistan. Jag är däremot redan på plats i Lahore. Därför tänkte jag kort berätta hur det troligtvis kommer vara när ni landar på flygplatsen i Lahore. Att jag skriver troligtvis beror på att rutinerna inte är så inarbetade och beror både på dagshumör och vem som är på jobbet just då.

När ni landar går ni mot passkontrollen. Innan ni ställer er i kö där måste ni dock få bekräftat era visum. De vill helt enkelt att era pappersvisum stämmer överens med vad som står i deras datorer. Det här görs vid desk/counter 3-4. Finns ingen där så frågar ni någon anställd om var ni kan få era visum verifierade. Först efter det behöver ni ställa er i kö till passkontrollen (att några lyckas stämpla sig igenom passkontrollen ändå är en annan sak, rutinerna är som sagt sådär).

Efter passkontrollen kommer det stå någon för att kontrollera att ni faktiskt har fått era pass stämplade. Därefter går ni till bagagehanteringen. Här finns även toaletter. Efter att ni fått ert bagage ska det genomlysas (tullen), och därefter ska ni ta fram och visa upp era bagagekvitton som ni fick i Stockholm när ni checkade in. Detta är viktigt eftersom det är en säkerhetsåtgärd så att ingen tar någon annans bagage.

Nu kan ni äntligen gå ut ur terminalen och då kommer Abbas och jag stå och vänta på er. Senare på dagen kommer vi få möjlighet att växla pengar så det behöver vi inte tänka på nu. Vatten kommer finnas i bussen. Om vi får checka in på hotellet direkt eller inte vet vi först på morgonen när ni landar. Nu börjar äventyret! Välkomna!

Hälsar Johnny

+46 (0) 709 478947


Avreseinformation                       Publicerat 2022-03-22


Hej! 

Nu börjar det närma sig er resa och gruppen består fortsatt av 18 resenärer. Gå in på fliken "Min Bokning" ovan så finns din flygbiljett uppladdad under rubriken "Resehandlingar". En enklare karta över området ni reser genom får ni på plats i Pakistan.

Avresa från Arlanda, Gardemoen och Kastrup
Incheckning online går att göra på Emirates hemsida tidigast 48 timmar innan avresa. Ni hittar länken här  https://www.emirates.com/se/swedish/manage-booking/online-check-in/

Obs! Du behöver använda munskydd ombord på flyget med Emirates. 

Du kan även välja att checka in på flygplatsen. Var i god tid, två timmar före avgång är rekommenderat. Tänk på att packa dina viktiga tillhörigheter i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt på flygplatsen vid ankomst och du ska få ett kvitto på detta.

Inreseregler
Utöver pass så kom ihåg att ha med era covidbevis (digitalt och på papper) redo vid ankomst till Lahore. Kontrollera era covidbevis så att giltighetstiden sträcker sig över resan. Om inte är det bara att ladda ned på nytt. Skulle ni vara ovaccinerade krävs att ni har med ett negativt pcr-test taget senast 72 timmar före ankomst till Lahore.

Träffa färdledaren
Färdledare Johnny Normark Friskilä träffar ni efter pass och tull på flygplatsen i Lahore. Han kommer att göra sig synlig med en skylt som det står Världens Resor på. Johnnys mobilnummer är: +46 (0)709-478947.  

Visum till Pakistan
Tillsammans med vår samarbetspartner i Pakistan, Nanga Parbat, ligger vi på ambassaderna för utfärdande av era visum. Några har gått igenom och alla övriga är under behandling. Vi har idag fått besked från ambassaden att era visumansökningar ska bli godkända inom kort och i alla händelser i god tid inför er avresa.

Vi önskar er en riktigt trevlig resa till Pakistan!

Jörgen FredrikssonDeltagarinformation                    publicerad 2023-02-03

Hej,

Nu är det knappt två månader kvar till avresa. Ni är 18 personer bokade på denna resa. Längre ner på denna sida finner ni resplan, praktiska tips och kontaktlista samt flyg- och deltagarinformation. Cirka 10 - 15 dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter och slutgiltig information. 

Resan kommer ledas av Johnny Normark Friskilä. Johnny talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Johnny har rest väldigt mycket i hela regionen och även besökt Pakistan vid ett flertal tillfällen och nu även lett två av våra resor till landet. 

Resplan
Det är inga förändringar av själva resplanen, men då resan genomförs under Ramadan är det lite speciella villkor för var och när man kan äta i Pakistan. Se mer om det i våra praktiska tips. För att underlätta hanteringen av detta kommer vi att behöva förbeställa alla luncher och det blir helt enkelt lättare att vi erbjuder helpension på denna resa av just detta skäl. För oss innebär det en merkostnad på denna resa som är 900 kr per person för detta och vi lägger nu detta på era fakturor som skickas ut. Hoppas att det känns acceptabelt att vi gör så, men det är verkligen bara för att underlätta för både er och oss. 

Pass och Visum
Visum krävs för svenska medborgare till Pakistan. Vi kommer att ansöka om visumtillstånd och därefter kommer ni själva att söka visum online, vilket betyder att vi inte behöver era fysiska pass utan det räcker med en digital kopia av passet som vi behöver ha senast 17 februari. Vi behöver hela uppslaget med all information – passnummer, födelsedatum, plats för utfärdande mm. Antingen skannad kopia eller att ni fotograferar av passet. Detta kan sändas in per mejl till info@varldensresor.se.

När vi fått in alla passkopior, skickat dem till Pakistan och fått tillbaka inbjudan så skickar vi alla instruktioner om hur passansökan går till så att ni själva ska kunna söka visum. Det är ingen lång process för att få visum, utan när era ansökningar skickats in krävs inte mer än några dagar. Vi kommer se till att allt förbereds i god tid. Visumet kostar 35 USD och det betalar ni i samband med att visumansökan fylls i. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resa 
Viktigt! Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast så att all information finns. På denna sida kan du även slutbetala din resa.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson


 

  • Här hittar du instruktion för att kunna ansöka om visum till Pakistan.
  • Här har vi samlat information kring väder, visum, packning, vaccinationer mm, samt en del litteraturtips.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du resplanen som ett PDF dokument.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.