Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.Deltagarnformation                    publicerad 2023-02-03

Hej,

Nu är det knappt två månader kvar till avresa. Ni är 18 personer bokade på denna resa. Längre ner på denna sida finner ni resplan, praktiska tips och kontaktlista samt flyg- och deltagarinformation. Cirka 10 - 15 dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter och slutgiltig information. 

Resan kommer ledas av Johnny Normark Friskilä. Johnny talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Johnny har rest väldigt mycket i hela regionen och även besökt Pakistan vid ett flertal tillfällen och nu även lett två av våra resor till landet. 

Resplan
Det är inga förändringar av själva resplanen, men då resan genomförs under Ramadan är det lite speciella villkor för var och när man kan äta i Pakistan. Se mer om det i våra praktiska tips. För att underlätta hanteringen av detta kommer vi att behöva förbeställa alla luncher och det blir helt enkelt lättare att vi erbjuder helpension på denna resa av just detta skäl. För oss innebär det en merkostnad på denna resa som är 900 kr per person för detta och vi lägger nu detta på era fakturor som skickas ut. Hoppas att det känns acceptabelt att vi gör så, men det är verkligen bara för att underlätta för både er och oss. 

Pass och Visum
Visum krävs för svenska medborgare till Pakistan. Vi kommer att ansöka om visumtillstånd och därefter kommer ni själva att söka visum online, vilket betyder att vi inte behöver era fysiska pass utan det räcker med en digital kopia av passet som vi behöver ha senast 17 februari. Vi behöver hela uppslaget med all information – passnummer, födelsedatum, plats för utfärdande mm. Antingen skannad kopia eller att ni fotograferar av passet. Detta kan sändas in per mejl till info@varldensresor.se.

När vi fått in alla passkopior, skickat dem till Pakistan och fått tillbaka inbjudan så skickar vi alla instruktioner om hur passansökan går till så att ni själva ska kunna söka visum. Det är ingen lång process för att få visum, utan när era ansökningar skickats in krävs inte mer än några dagar. Vi kommer se till att allt förbereds i god tid. Visumet kostar 35 USD och det betalar ni i samband med att visumansökan fylls i. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resa 
Viktigt! Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast så att all information finns. På denna sida kan du även slutbetala din resa.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson


 

  • Här hittar du instruktion för att kunna ansöka om visum till Pakistan.
  • Här har vi samlat information kring väder, visum, packning, vaccinationer mm, samt en del litteraturtips.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du resplanen som ett PDF dokument.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.