Södra Burma med Merguiarkipelagen

Länder som besöks

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Mae Sot
 2. Dag 3 Hpa An
 3. Dag 4 Hpa An
 4. Dag 5 Båt till Mawlamyine
 5. Dag 6 Bilu Kyun (Trollön) - Mawlamyine
 6. Dag 7 Golden Rock
 7. Dag 8 Rangoon
 8. Dag 9 Rangoon
 9. Dag 10 Merguiarkipelagen
 10. Dag 11 Merguiarkipelagen
 11. Dag 12 Dawei
 12. Dag 13 Dawei
 13. Dag 14 Kanchanburi, Thailand
 14. Dag 15 Dödens järnväg, Bangkok
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 34 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Peter Nyman

  Peter har en examen från Universitetet i Åbo, där han specialiserat sig på Asiens kulturer och religioner. Peter har bott i Yunnan provinsen (och norra Vietnam) sedan 1999 och känner Yunnan bättre än sina egna fickor. Peter jobbar för tillfället med en dokumentärfilm som handlar om de tibetaner som kom ner for att köpa te i Yunnans södra trakter. 

 • Anoo Niskanen

  1994 reste Anoo som 19-åring på sin första långresa till Sydostasien och besökte Burma. Det blev kärlek vid första ögonkastet, och hon bestämde sig för att börja studera burmesiska.  Hon har en magisterexamen i socialantropologi och arbetar som tolk och översättare mellan svenska och burmesiska för flyktingar från Burma som bor i Sverige.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste femton åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. Anna har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm.

  anna@varldensresor.se