Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Publicerat 2023-10-16

Hej,  
Nu är det inte länge kvar till avresan för Strövtåg i Sydkorea! Det är en fullbokad grupp med 18 personer plus er färdledare Johan Andér. Nedan finner ni dokument med uppdaterad kontaktlista för de boenden ni har under resan. Karta över Korea kommer ni att få på plats av er färdledare.  
 
Flygbiljetter 
På din bokningssida hittar du din flygbiljett genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett "Itinerary" med KLM/Air France.    
 
Titta noga på din e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Det är viktigt att alla efternamn är med på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetter. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.  
 
Inrikesbiljetterna för Seoul-Jeju tur/retur har er färdledare hand om.      
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på KLM/Air France webbsida är öppen från 30 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.klm.se/check-in 
 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) samt ditt efternamn enligt din e-ticket. Här har du möjlighet att byta sittplats på planet om du inte är nöjd med den du blivit tilldelad.   
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar så bra, och då checkar du in på flygplatsen istället. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen senast 2 timmar innan avresan. Se till att du blir incheckad ända till Seoul.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget och res i dina bekväma promenadskor. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 
 
Inresekrav till Sydkorea 
Det är nödvändigt att fylla i blanketter för Disembarkation card och Customs declaration som delas ut på flighten till Sydkorea. Här fyller ni i det första hotellet ni bor på i Seoul. För denna grupp är det enligt nedan med incheckning den 30 oktober (se dokumentet “Kontaktlista” för resans övriga hotell): 
Insadong Ibis Hotel 
31 Samil-daero 30 gil, Jongno-gu, Seoul  
Telefon: +82-2-6730-1101 
 
Vid ankomst till Seoul 
Er färdledare Johan Andér kommer att möta er i ankomsthallen på Seoul Incheon flygplats med en skylt där det står “Världens Resor”. Ni åker sedan med egen buss till hotellet där ni checkar in och därefter blir det gemensam välkomstmiddag i närheten.  
 
Återstår bara att önska en trevlig resa! 
  
Hälsningar,   
Elin Ishihara 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


 

Deltagarinformation           Publicerat 2023-09-01

Hej,  
Nu är det ungefär två månader kvar till avresa för Strövtåg i Sydkorea, 29 oktober-12 november. Resan är idag fullbokad med 18 deltagare.
Längst ner påsidan finner ni ikoner med: praktiska tips, en resplan samt en flyg- och deltagarlista. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev.   
 
Cirka tio dagar före avresa får ni avresemeddelande med e-tickets för flyget samt uppdaterad information.   
 
Färdledare för resan blir Johan Andér.  
 
Johan jobbar till vardags som verksamhetsutvecklare på Arbetsförmedlingen. Han har bott i Korea i 8 år där han både har studerat och undervisat på universitet. Johan åker till Korea minst en gång om året och känner sig så pass hemma där att han har blivit koreansk medborgare. 
 
Förändringar i resplanen 
-Flygtidtabellerna har ändrats något sedan vi skrev resplanen. På denna resa ankommer ni till Seoul sen eftermiddag, vilket betyder att ni inte kommer hinna med mycket mer än en välkomstmiddag och eventuell promenad i hotellets närområde innan det är dags att sova. Se uppdaterad resplan.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna.
På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
Betala med kort på webben:  
Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.    
Betala till bankgiro:  
Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR m.m.    
 
Vid frågor går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 
Elin Ishihara

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.