Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                              Publicerat 2023-03-30

Hej!  
  
Nu är det inte långt kvar till avresan till Sydkorea och Japan! Ni blir en grupp på 18 resenärer samt färdledare Johan Andér i Sydkorea och Pele Siljedahl i Japan. Nedan finner ni uppdaterade dokument med resplan och kontaktlista. Kartor över båda länderna får ni av respektive färdledare på plats i Sydkorea och Japan.   


Stockholm 
Kenny Jonsson 
Ingemar Gunnar Christensson 
Eva Christensson Linden 
Karin Cecilia Håkansson 
Monica Fältmyr 
Krister Fältmyr 
Gerd Starkenberg 
Rolf Starkenberg 
Lars Olov Waltersson 
 
Göteborg 
Kent Eric Lång 
Else-Marie Lång 
Anne Eva Kristina Ekeryd Andalen 
Sven Anders Andalen 
Mirsada Grebo 
Jasminko Grebo 
Björg Johansson 
Kjell Håkan Johansson 
Malin Sofia Johansson 
 

Flygbiljetter  
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Lufthansa.   
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Eventuella bindestreck eller apostrofer står inte med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
  
Individuell incheckning   
Incheckning online på Lufthansas webbsida är öppen från 23 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.lufthansa.com/ge/en/online-check-in 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) eller biljettnummer (13-siffrigt utan bindestreck och de två sista siffrorna under ”ticket details” på din biljett) , ditt efternamn och flightnummer. Ni är redan seatade på alla flighter, men om du vill ändra kan du göra det själv när du checkar in.   
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
Se till att bagaget checkas hela vägen till Seoul (Incheon International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
  
Inresekrav till Sydkorea och Japan  
För inresa till Sydkorea har de sydkoreanska myndigheterna nu tillfälligt tagit bort kravet om att registrera sig på K-ETA fr.om. den 1 april. Nu ska det räcka med att fylla i pappersblanketter som du får antingen på flighten till Seoul eller vid ankomst på flygplatsen. Även på blanketten behöver du ange hotellet du kommer att bo på i Seoul:  
ibis Ambassador Seoul Myeongdong  
#78, Namdaemoonro, Junggu, 04534 Seoul  
Tel: +82 2-6361-8888  
 
För inresa till Japan med båt kräver de japanska myndigheterna fortfarande att inresande registrerar sin inresa digitalt via Visit Japan Web: https://vjw-lp.digital.go.jp/en/ 
På Visit Japan Web fyller ni i ship number JF452 i rutan där det står flight number.  
 
Det första hotellet ni bor på i Japan är följande:   
 
Comfort Hotel Hakata 
2-1-1 Hakata Ekimae, Hakata-ku 40 
Postal code: 812-0011  
Fukuoka 
Telefon: +81-92-431-1211 
 
Du måste kunna uppvisa intyg på att du är vaccinerad minst 3 gånger mot Covid-19 eller ett negativt PCR-resultat inom 72 timmar innan inresan. 
OBS! Detaljerna hittar ni under "Praktiska tips". Om ni inte gjort det ännu så läs igenom kraven snarast så ni hinner förbereda det som behöver göras inför inresa till båda länderna. 
  
Vid ankomst till Seoul och Osaka  
Er färdledare Johan Andér kommer att möta upp er på flygplatsen i Seoul med en skylt med “Världens Resor” på. Hans telefonnummer är +46-(0)72-261 38 42. Efter ankomst åker ni med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Seoul. 
Er färdledare Pele Siljedahl kommer att möta upp er vid hamnen i Fukuoka vid ankomst med båt från Busan. Även hon har en skylt med “Världens Resor”. Han kommer att få ett japanskt mobilnummer i nästa vecka och meddelas i separat utskick då.  
  
Packning  
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.   
För att underlätta transporterna under resan i Japan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid några tillfällen:  
 
1. Fukuoka-Hiroshima (kommer fram samma kväll) 
2. Hiroshima-Kyoto (utan huvudbagaget i en natt) 
3. Kyoto-Tokyo (utan huvudbagaget i en natt) 
Färdledaren kommer att informera er i förväg när det är dags för bagageskick. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er. Se till att ni alltid har passet med er i handbagaget.     
 *Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång. Ett kolli per person och bagageskick ingår i resans pris.  
 
Förändringar i resplanen  
Dag 3:  
Denna dag besöker vi Changdeokgung-palatset i Seoul istället för Gyeongbokgung som är stängt på tisdagar.  
 
Dag 11: 
I år har båtbolaget som trafikerar sträckan Busan-Fukuoka ändrat sin tidtabell vilket vi gör att vi kommer fram till Japan på kvällen istället för vid lunchtid. Detta gör att det blir för sent att resa vidare med tåg till Hiroshima samma kväll, så istället kommer ni att bo på hotell i Fukuoka vid ankomst till Japan. Morgonen därpå tar ni tåget vidare till Hiroshima och gör då programmet där enligt resplanen.   
 
Allmänt 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan  
Önskar ni något dokument utskrivet och ej själv har möjlighet att skriva ut så hör av dig till oss så skickar vi med post.  
  
Kvarstår bara att önska trevlig resa!  
  
Elin Ishihara 


Deltagarinformation          Publicerat 2023-02-16

Hej,  
 
Nu är det cirka två månader kvar till resan till Sydkorea och Japan 9-28 april. Resan är idag fullbokad med 18 personer.  
 
Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan.  
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett utskick med vanlig post där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget samt några kartor. 
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Era färdledare för denna resa blir Johan Andér i Sydkorea och Pele Siljedahl i Japan 
 
Johan Andér 
Johan jobbar till vardags som verksamhetsutvecklare på Arbetsförmedlingen. Han har bott i Korea i 8 år där han både har studerat och undervisat på universitet. Johan åker till Korea minst en gång om året och känner sig så pass hemma där att han har blivit koreansk medborgare. 
 
Pele Siljedahl  
Färdledare för resan blir Pele Siljedahl. Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Kobe i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Japan och Sydkorea. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett många uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.   
 
Inresekrav till Sydkorea och Japan 
Både Sydkorea och Japan har infört inresekrav under pandemin som fortfarande är aktuella. Mer detaljer finner du i dokumentet “praktiska tips”. 

 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 


 

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.