Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation           Publicerat 2023-10-02

Hej!  
  
Nu är det inte långt kvar till avresan till Sydkorea och Japan! Ni blir en grupp på 19 resenärer samt färdledare Sang Yol Kim i Sydkorea och Legolas Svärdsäter i Japan. Nedan finner ni uppdaterad kontaktlista för hotellen under resan.   
 
Flygbiljetter  
E-tickets för flyget kommer finnas tillgängliga från imorgon eftermiddag. Gå då in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Finnair, heter Itinerary.   
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Eventuella bindestreck eller apostrofer står inte med på biljetten. Vi ber er som har specialkost att kontrollera så att det står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
  
Individuell incheckning   
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.finnair.com/se-sv/check-in 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) eller biljettnummer (13-siffrigt utan bindestreck och de två sista siffrorna under ”ticket details” på din biljett), ditt efternamn och flightnummer.  
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
Se till att bagaget checkas hela vägen till Seoul (Incheon International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner, bekväma skor m.m. i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
 
Vid inresa till Sydkorea och Japan 
Det finns i dagsläget inga krav om att registrera sig online innan avresan, inte heller behöver man uppvisa Covidbevis eller ta pcr-test. Dock behöver man fylla i formulär som delas ut på flighten till Seoul. På denna ska man bl.a. fylla i det första hotellet ni bor på och för denna resa är det följande:  
 
Ibis Ambassador Insadong Hotel  
31 Samil daero 30 gil, Jongno-gu, Seoul 
Telefon: +82-2-6730-1101 
Incheckning: 13 oktober 
  
Samma slags formulär behöver fyllas i för inresan till Japan. Där är det första hotellet följande:  
JR Kyushu Blossom Hakata Chuo 
2-11-2 Hakata Ekimae, Fukuoka 
Telefon: +81-92-477-8739 
Incheckning: 22 oktober 
 
Vid ankomst till Seoul och Fukuoka  
-Er färdledare Sang Yol Kim kommer att möta upp er på flygplatsen i Seoul med en skylt med “Världens Resor” på. Hans telefonnummer är +82 1053 143 155, används endast under resan. Efter ankomst åker ni med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Seoul. 
-Er färdledare Legolas Svärdsäter kommer att möta upp er vid hamnen i Fukuoka vid ankomst med båt från Busan. Även han har en skylt med “Världens Resor”. Hans telefonnummer är +81-80-6806-1930, används endast under resan. 

Packning  
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.   
För att underlätta transporterna under resan i Japan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid några tillfällen:  
 
1. Fukuoka-Hiroshima (kommer fram samma kväll) 
2. Hiroshima-Kyoto (utan huvudbagaget i en natt) 
3. Kyoto-Tokyo (utan huvudbagaget i en natt) 
Färdledaren kommer att informera er i förväg när det är dags för bagageskick. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er. Se till att ni alltid har passet med er i handbagaget.     
 *Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång. Ett kolli per person och bagageskick ingår i resans pris.  
 
Förändringar i resplanen  
Dag 7:  
Vi kommer att besöka SAN Museum denna dag istället för dag 5 då museet är stängt på måndagar. Detta innebär senare ankomst till Hahoe och Gyeongju, men det är ingenting som vi missar av det planerade innehållet.  
 
Allmänt 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan  

Önskar ni något dokument utskrivet och ej själv har möjlighet att skriva ut så hör av dig till oss så skickar vi med post.  
  
Kvarstår bara att önska trevlig resa!  
  
Elin Ishihara 


Deltagarinformation            Publicerat 2023-08-15

Hej,  
 
Nu är det inte lång tid kvar till resan till Sydkorea och Japan 12-31 oktober. Resan är idag fullbokad med 19 personer.  
 
Nedan finner ni ikoner med praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan, litteraturlista samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett utskick med vanlig post där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget samt några kartor. 
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Era färdledare för denna resa blir Sang Yol Kim i Sydkorea och Legolas Svärdsäter i Japan. 
 
Sang Yol Kim 

Sang Yol är född i Sydkorea och uppvuxen i Seoul, men har tillbringat en del av sitt liv i Sverige då han studerade nordiska språk och svensk litteratur vid Uppsala universitet. Tillbaka i Sydkorea arbetade han vid Hankook University of Foreign Studies och spred kunskaper om Sverige. Sang Yol brinner för språk och har precis färdigställt en svensk-koreansk ordbok.   
 
Legolas Svärdsäter 

Bosatt i Japan sedan 2003. Efter flera års IT-studier och arbete i Sendai och Tokyo är Legolas numera bosatt på ön Chichijima i Stilla havet. Han talar obehindrad japanska och har lett ett flertal resor för Världens Resor. Legolas har rest runt nästan hela Japan under sin tid i landet och brinner för bland annat fotografering, dykning och utförsåkning.   
 
Förändringar i resplanen 
-Istället för att flyga hem tidig morgon dag 20 så blir det kvällsflyg dag 19 då Finnair gjort om sina tidtabeller. Detta gör att vi förlägger avskedsmiddagen en dag tidigare, dvs dag 18 i Tokyo.  
 
Inresekrav till Sydkorea och Japan 
Varken Japan eller Sydkorea har idag några inreserestriktioner vad gäller Covid. Se dokumentet Praktiska tips för andra förberedelser som behövs.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 

Klicka på ikonerna nedan för information:
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.