Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation              Publicerat 2023-10-05

Hej!  
  
Nu är det inte långt kvar till avresan till Sydkorea och Japan! Ni blir en grupp på 18 resenärer samt färdledare Sia Lilja i Sydkorea och Nicole Rosén i Japan. I ikonen längst ner på sidan finner ni uppdaterad kontaktlista för hotellen under resan.   
 
Flygbiljetter  
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Finnair, de heter Itinerary.   
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Eventuella bindestreck eller apostrofer står inte med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
  
Individuell incheckning   
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.finnair.com/se-sv/check-in 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) eller biljettnummer (13-siffrigt utan bindestreck och de två sista siffrorna under ”ticket details” på din biljett), ditt efternamn och flightnummer.  
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
Se till att bagaget checkas hela vägen till Seoul (Incheon International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner, bekväma skor m.m. i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
 
Vid inresa till Sydkorea och Japan 
Det finns i dagsläget inga krav om att registrera sig online innan avresan, inte heller behöver man uppvisa Covidbevis eller ta pcr-test. Dock behöver man fylla i formulär som delas ut på flighten till Seoul. På denna ska man bl.a. fylla i det första hotellet ni bor på och för denna resa är det följande:  
 
Ibis Myeongdong Hotel 
78 Namdaemun-ro, Jung-gu Seoul 
Telefon: +82-2-6361-8888 
Incheckning: 17 oktober 
  
Samma slags formulär behöver fyllas i för inresan till Japan. Där är det första hotellet följande:  
JR Kyushu Blossom Hakata Chuo 
2-11-2 Hakata Ekimae, Fukuoka 
Telefon: +81-92-477-8739 
Incheckning: 26 oktober 
 
Vid ankomst till Seoul och Fukuoka  
Er färdledare Sia Lilja kommer att möta upp er på flygplatsen i Seoul med en skylt med “Världens Resor” på. Efter ankomst åker ni med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Seoul. 
Er färdledare Nicole Rosén möter upp er vid hamnen i Fukuoka vid ankomst med båt från Busan. Även hon har en skylt med “Världens Resor”.  
 
Packning  
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.   
För att underlätta transporterna under resan i Japan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid några tillfällen:  
 
1. Fukuoka-Hiroshima (kommer fram samma kväll) 
2. Hiroshima-Kyoto (utan huvudbagaget i en natt) 
3. Kyoto-Tokyo (utan huvudbagaget i en natt) 
Färdledaren kommer att informera er i förväg när det är dags för bagageskick. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er. Se till att ni alltid har passet med er i handbagaget.     
 *Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång. Ett kolli per person och bagageskick ingår i resans pris.  

Allmänt 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan  

Önskar ni något dokument utskrivet och ej själv har möjlighet att skriva ut så hör av dig till oss så skickar vi med post.  
  
Kvarstår bara att önska trevlig resa!  
  
Elin Ishihara 


Deltagarinformation              Publicerat 2023-08-17

 
Hej,  
 
Nu är det inte lång tid kvar till resan till Sydkorea och Japan 16 oktober – 4 november.  
Resan är idag fullbokad med 18 personer.  
 
Nedan finner ni ikoner med praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan, litteraturlista samt en flyg- och deltagarlista. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett utskick med e-tickets för flyget samt eventuella uppdateringar.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.   
 
Era färdledare för denna resa blir Sia Lilja i Sydkorea och Nicole Rosén i Japan 
 
Sia Lilja 

Sia jobbar till vardags som marknadsförare, älskar att resa, fotografera och driver en reseblogg där hon delar med sig av sina reseäventyr och bästa tips. Föredrar att resa långsamt för att verkligen ta del av kultur och upplevelser. Hon har en förkärlek till Korea och Bali, dit hon återvänder så snart hon får chansen.   
 
Nicole Rosén 

Nicole jobbar till vardags som HR-specialist och varvar detta med att leda resor. Med ett gediget intresse för japansk kultur och sin tid som student i Tokyo i ryggsäcken har hon tips på allt från avkopplande ryokans till nöjesliv och landets bästa vegetariska ramenhak! När hon inte är på resande fot är hon helst ute med båten i Blekinges skärgård.   
 
Förändringar i resplanen 
-Istället för att flyga hem tidig morgon dag 20 så blir det kvällsflyg dag 19 då Finnair gjort om sina tidtabeller. Detta gör att vi förlägger avskedsmiddagen en dag tidigare, dvs dag 18 i Tokyo.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
  
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 


Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.