Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                      Stockholm 2023-07-05     
   

Hej,     
Resan till Skottland närmar sig med stormsteg. Ni är 16 deltagare på resan. Ni som reser från Stockholm möter färdledaren Mats Wetterholm på Arlanda vid utgången mot London i tid för boarding. Mats har en skylt där det står Världens Resor.    
Mats mobilnummer är +46 70 526 67 76. 
 
Ni som reser från Göteborg kommer till London med ett senare flyg. Vi har ordnat privat transfer till Euston stationen.    
Ni ansluter er till övriga sällskapet på restaurangen där ni äter er gemensamma välkomstmiddag. Kontaktinformationen till chauffören som möter er och uppgifter om upphämtningsstället vid Heathrow samt adress till restaurangen i närheten av Euston stationen kommer att mejlas till er i ett separat utskick närmare avresa. 
 
Klicka på fliken Min bokning och under rubriken Resehandlingar finns din flygbiljett som en pdf fil. Vi skickar även flygbiljetten med vanlig post tillsammans med en karat över Skottland. Tågbiljetterna till Caledonian Sleeper från London, samt alla sträckor med tåg och färja i Skottland får ni av färdledaren på plats.   
  
Resplan  
Under bilden Resplan nedan ser du den uppdaterade resplanen. Vi var tvungna att göra smärre ändringar i programmet och aktiviteterna för dag 3 & 4 har kastats om. Innehållet är den samma.   
 
Incheckning på flygplatsen (Terminal 2 på Arlanda) 
• Kom till flygplatsen i god tid, två timmar före avresa är rekommenderat. Inchecknings- och säkerhetskontroller tar mycket längre tid än tidigare; bl a köerna till säkerhetskontrollen på Arlanda är notoriskt långa.    
 
• Prova att checka in on-line vilket är smidigt men det fungerar tyvärr inte alltid just hos British Airways när det är gruppbiljetter. British Airways öppnar sin on-line incheckning 30 timmar före avgång. Använd bekräftelsenummer, t ex JKXANS som du hittar på din elektroniska flygbiljett under rubriken Flyg. Det går också bra att använda e-biljettens nummer som du hittar högst upp på biljetten, det består av endast siffror.    
Klicka här: https://www.britishairways.com/travel/olcilandingpageauthreq/public/en_gb
 
Att resa i Skottland 
Skottland är ett fantastiskt resmål och har snabbt kommit upp på listan över Europas mest eftertraktade resmål. Naturen är en viktig ingrediens av upplevelsen men logistiken kan påverkas av väderförhållandena; det finns risk för inställda avgångar med färjor bl a. Följderna av pandemin precis som på alla håll i världen är kännbara med ändrade tågtider och inställda avgångar. Vi alltid gör vår yttersta att åtgärda eventuella ändringar på bästa sätt.  
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!     
 
Anna Mnatsakanova 


 

Deltagarinformation  tidigare publicerad  23 maj.

 

Hej, 
 
Det är knappt två månader kvar till resan till Hebriderna. Bifogat nedanför ser ni preliminära flygtider, deltagarlista och praktisk information inför resan mm.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ett avresemeddelande via e-post och postar era flygbiljetter och kartor över Skottland. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.  


Ni är 18 deltagare i dagsläget.  
 
Färdledaren för resan är Mats Wetterholm.

Till vardags är Mats gymnasielärare men han också har lång erfarenhet från resebranschen. Redan som student guidade han resenärer i Alperna under sommarlov. Mats var stationerad Londonguide i några år och lett resor på de brittiska öarna i över 30 år. Som lärare planerade han och arrangerade fortbildningsresor till Storbritannien för sitt gymnasium. Han har även lett resor i Norden, bl till Lofoten, och Nordkap i Norge, Köpenhamn och Bornholm i Danmark samt spännande Island. Mats har ett gediget intresse för historia och kultur och är en bokslukare.   

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter under Personuppgiftsformulär. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
  
Har ni frågor får ni gärna höra av er till oss på 08-669 55 25 alt anna@varldensresor.se eller info@varldensresor.se.  


Med vänlig hälsning 
Anna Mnatsakanova 


Klicka på bilderna nedan för att få information: