Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation          Publicerat 2023-08-30

Hej,     
Resan till Skottland närmar sig med stormsteg. Ni är 17 deltagare på resan. Ni möter färdledaren Mikael Karlmark i London i ankomsthallen på flygplatsen Heathrow.   
Mikael har Världens Resor skylt med sig och hans telefonnummer är +46 70 555 77 31. 
 
Obs! Vi beställer transfer till den senast ankommande flyget från Göteborg(separat info kommer) och ni som kommer från Köpenhamn och Stockholm får vänta en stund på flygplatsen i sällskap med färdledaren eller använda väntetiden för lunch eller fika. Rådgör med färdledaren och stäm av ett möte vid Terminal 3 dit bilen kommer som tar er till London, Euston station.  
 
Klicka på fliken ovan: Min bokning för att se de elektroniska flygbiljetterna, de finns under Resehandlingar(Itinerary).  
Tågbiljetterna till Caledonian Sleeper från London, samt alla sträckor med tåg och färjor i Skottland får ni av färdledaren på plats.   
  
Resplan  
Logistiken på Isle of Skye har anpassats till boendet i hamnstaden Uig. Innehållet är den samma och alla moment av resplanen är med.  
 
Incheckning  
• Kom till flygplatsen i god tid, inchecknings- och säkerhetskontrollsrutiner tar mycket längre tid än tidigare; bl a köerna till säkerhetskontrollen på Arlanda är notoriskt långa.    
 
• Check in on-line kan göras på flygbolagets hemsida. British Airways öppnar sin on-linebokning 30 timmar före avgång. Använd bekräftelsenummer, t ex K3KRMK som du hittar på din elektroniska flygbiljett under rubriken Flyg. Det går också bra att använda e-biljettens nummer som du hittar högst upp på biljetten, det består av endast siffror.    
 
Obs! Det inte alltid det fungerar med gruppbokning och då får man checka in på flygplatsen istället.    
 
Att resa i Skottland 
Skottland är ett fantastiskt resmål och har snabbt kommit upp på listan över Europas mest eftertraktade resmål. Naturen är en viktig ingrediens av upplevelsen men logistiken kan påverkas av väderförhållandena; det bl a. finns risk för inställda avgångar med färjor Vi alltid gör vår yttersta för att åtgärda eventuella ändringar på bästa sätt.  
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!     
 
Anna Mnatsakanova 


 

Deltagarinformation        Publicerat 202-07-21

 
Hej, 
 
Det är knappt två månader kvar till resan till Hebriderna. Ni är 18 deltagare i dagsläget.
Bifogat nedanför ser ni preliminära flygtider, deltagarlista, kontaktlista och praktisk information inför resan mm. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  Cirka tio dagar före avresa skickar vi ett avresemeddelande via e-post och postar era flygbiljetter och kartor över Skottland. 
  
Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation och skickar ut era elektroniska flygbiljetter. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.    
 
Färdledaren för resan är Mikael Karlmark.

Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor i Europa och Asien och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden.     
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa   
Ni behöver omgående gå in på fliken "Min bokning" och uppdatera personuppgifter! Det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer. I tex flygbiljetterna till Storbritannien ska samtliga namn vara med.  På denna sida kan du även slutbetala din resa.  
  
 
Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 eller anna@varldensresor.se alt info@varldensresor.se

Med vänlig hälsning 
Anna Mnatsakanova 

Klicka på ikonerna nedan för information: