Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Publicerat 2023-07-10

Hej,     
Resan till Skottland närmar sig med stormsteg. Ni är 16 deltagare på resan. Ni möter färdledaren Björn Tedeman i London i ankomsthallen för Terminal 5 på flygplatsen Heathrow.  Björn har Världens Resor skylt med sig och hans telefonnummer är 073- 918 48 41. 
 
Obs! Flyget från Köpenhamn landar drygt en timme före Stockholmsflyget och ni får vänta en stund på flygplatsen i sällskap med färdledaren.  
 
Klicka på fliken ovan: Min bokning för att se de elektroniska flygbiljetterna (Itinerary står det), de finns under Resehandlingar. Vi postar även utskrivna flygbiljetter och kartor över Skottland. 
Tågbiljetterna till Caledonian Sleeper från London, samt alla sträckor med tåg och färja i Skottland får ni av färdledaren på plats.   
  
Resplan  
Under fliken Resplan ser du den uppdaterade resplanen. Vi var tvungna att göra smärre ändringar i programmet och aktiviteterna för dag 3 & 4 har kastats om. Även logistiken på Isle of Skye har anpassats till boendet i hamnstaden Uig. Innehållet är den samma och alla moment av resplanen är med.  
 
Incheckning på flygplatsen (Terminal 2 på Arlanda) 
• Kom till flygplatsen i god tid, inchecknings- och säkerhetskontrollsrutiner tar mycket längre tid än tidigare; bl a köerna till säkerhetskontrollen på Arlanda är notoriskt långa.    
 
• Check in on-line rekommenderas och du checkar in på flygbolagets hemsida. British Airways öppnar sin on-linebokning 30 timmar före avgång. Använd bekräftelsenummer, t ex K3KRMK som du hittar på din elektroniska flygbiljett under rubriken Flyg. Det går också bra att använda e-biljettens nummer som du hittar högst upp på biljetten, det består av endast siffror.    
 
Att resa i Skottland 
Skottland är ett fantastiskt resmål och har snabbt kommit upp på listan över Europas mest eftertraktade resmål. Naturen är en viktig ingrediens av upplevelsen men logistiken kan påverkas av väderförhållandena; det finns risk för inställda avgångar med färjor bl a. Följderna av pandemin precis som på alla håll i världen är kännbara med ändrade tågtider och inställda avgångar. Vi alltid gör vår yttersta att åtgärda eventuella ändringar på bästa sätt.  

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!     
 
Anna Mnatsakanova 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation            Publicerat 2023-05-24

Hej, 
 
Det är två månader kvar till resan till Hebriderna. Bifogat nedanför ser ni preliminära flygtider, deltagarlista och praktisk information inför resan mm. Cirka tio dagar före avresa skickar vi ett avresemeddelande via e-post och postar era flygbiljetter och kartor över Skottland. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.  
 
Ni är 18 deltagare i dagsläget.  
 
Färdledaren för resan är Björn Tedeman.

Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder några av våra resor; Med tåg till Venedig, resorna till Skottland, Frankrike och Nederländerna, några av våra resor till Sydostasien.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter under Personuppgiftsformulär. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 alt anna@varldensresor.se 

Med vänlig hälsning 
Anna Mnatsakanova 

Klicka på bilderna nedan för information: