Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation             Publicerat 2023-05-16

Hej! 

Nu är det snart dags för er resa till Nederländerna. Gruppen består endast av 11 personer. Under fliken "Min bokning" ovan hittar ni Resehandlingarna och där ligger era flygbiljetter. En karta över städerna och en utskriven resplan får ni av er färdledare på plats.

Färdledare Björn Tedeman möter på flygplatsen i Amsterdam med en skylt med Världens Resors namn. Ni som kommer från Köpenhamn anländer lite tidigare än er från Stockholm. Björn har telefonnummer 073-918 48 41.  

Resplansändringar
De som hjälper oss med arkitekturvandringen i Amsterdam hade endast möjlighet att göra detta 30 maj och vi har därför kastat om programmet något sedan tidigare. Resplanen längst ner på denna sida är den korrekta.
Reglerna för museipass i Nederländerna har varit relativt diffusa att förstå, men det vi har rätt att köpa som utländska besökare är de temporära museipassen som gäller 30 dagar och är då giltiga endast för fem olika museibesök. I resan ingår sex besök som var tänkta att täckas av Museipassen; Rotterdam Konsthall, Depot Boijmans, Maritshuis, Kröller-Müller Museum, Rijksmuseum och Stadelijk. Vi står naturligtvis för kostnaderna för alla de sex museibesök som finns i programmet, men däremot går det inte att besöka andra museer på ledig tid med annat än att betala för sig. Vi beklagar att informationen vi givit varit felaktig, men i tidigare information vi sett har ingenting förmedlats om att de ordinarie museipassen endaste gäller för medborgare i Nederländerna. Ni kommer att få se oerhört mycket med det som finns med i programmet.

Kvarstår bara att önska er en riktigt fin resa! 

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation           Publicerat 2023-03-27

Hej!

Nu är det drygt två månader kvar till resan Nederländerna – konst & arkitektur 25 – 31 maj 2023. Vi har beslutat att genomföra resan, ni är idag en grupp om 11 deltagare och fler kan tillkomma. 

Klicka på bilderna lite längre ned på denna sida för att se flygtider och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista inför resan.  
 
Nästa utskick går ut ca två veckor innan avresa och kommer att innehålla e-tickets för flyget samt avreseinformation. 
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Deltagare

Margareta Pettersson

Hans Pettersson

Bo Lundqvist

Marianne Lundqvist

Gertrud Stolpe

Gustaf Stolpe

Tommy Eriksson

Elsa Tillberg Eriksson

Krystyna Johansson

Ursula Zdzislawa Magnusson

Hanna Ciechanowska

Färdledare för resan blir Björn Tedeman.


Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder flera av våra resar bland annat Med tåg till Venedig, resorna med kanalbåt genom Skottland och Frankrike, konstresa till Provence och Baskien samt vår familjeresa till Sydostasien. I sin ungdom bodde Björn flera år i Nederländerna med sin familj och har ägnat en del av studietiden här. Han talar nederländska.

Har ni frågor får ni gärna återkomma till oss på mejl: info@varldensresor.se alt tel: 08-669 55 25

Hälsning

Jörgen Fredriksson

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finner du flygtider och en deltagarlista.
  • Här hittar du kontaktinformation till boenden mm.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.