Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                Publicerat 2023-04-27

Hej,   
 
Ni är 13 deltagare på resan. Färdledaren Erik Ingvert möter gruppen vid ankomst till Zürich. Erik har en Världens Resor skylt med sig. Eriks mobiltelefon är +39 342 67 48 914 
 
Vi skickar dina elektroniska flygbiljetter, ditt Interrailkort som gäller för samtliga tågresor med reguljär tågtrafik under resan (ej Circumetnea) och platsbiljetter till nattåg med rekommenderat brev. För att detta skall gå så smidigt som möjligt är det viktigt att ni har rätt adress och står skriven på den adress ni angett annars kan ni inte hämta ut det rekommenderade brevet. 
När vi sänder brevet kommer vi skicka er ett sms så ni vet att det är påväg.

Flygbiljetterna ligger också under Min bokning i fliken ovan och Resehandlingar.
 
Ni som reser från Stockholm och Göteborg möter färdledaren på flygplatsen i Zürich vid utgången efter bagageutdelning.      
 
Ni som reser från Köpenhamn och landar ca 2,5 tim senare ansluter er till gruppen på restaurangen där vi har vår gemensamma välkomstlunch kl.13:30. Se nedan.   
Ni kommer till stan med SBB-tåg som avgår till Zürichs centralstation var tionde minut, och resan tar 15 minuter. Det räcker med att visa Interrailkortet med resdagen ifylld på biljetten och i avsnittet ”My trip” på omslaget. I avsnittet ”My trip” skriver du även avgångstid och sträckan Zürich Flughafen  Zürich HB samt ett X i rutan ”Trasin”. Vänta med att skriva något till du är på plats och ser hur ni reser. Var noga med att inte stryka något på kortet. En nitisk konduktör kan se kortet som ogiltigt.  
Vid ankomst till centralstationen Zürich Hauptbahnhof lämnar ni bagaget i förvaringsluckor och fortsätter till restaurangen Zeughauskeller som ligger på Bahnhofstrasse 28a i ca 12-minuters promenad från stationen. Tel. +41 44 220 15 16. 
Ni kan också ringa Erik om ni behöver hjälp eller vägledning. 
 
Incheckning online eller på flygplatsen  
Check in on-line rekommenderas och du checkar in på flygbolagets hemsida. Använd bokningsreferens som du hittar på biljetten högst upp till höger (t ex Booking ref: M6D4DJ), samt för- och efternamn.   
Ni har fått sittplatser tilldelade på utresan men flygbolaget har rätt att ändra sittningen på planet.  
Kom till flygplatsen i god tid, senast två timmar före avresa. Kötider till säkerhetskontrollen är inte lika långa som för några månader sedan när resandet tog fart efter pandemin, men det kan fortfarande vara tidskrävande att gå genom alla flygplatsrutiner.   
 
Nedan hittar ni aktuella tågtider för resan: 
12/5   Tåg längs Albula-Bernina banan:  
07:58-10:00 Chur – St. Moritz 
10:48-11:42 St.Moritz - Alp Grüm 
13:44-15:00 Alp Grüm – Tirano 
  
13/5   Tirano – Milano    09:08 – 11:40  
          Milano-La Spezia 16:05 – 20:48  
 
15/5   La Spezia – Rom   08:32 – 11:32  
 
16/5   Rom – Messina nattåg 23:00 – 08:05 
Jag vill uppmärksamma er att nattåget från Rom går till Messina därifrån vi har en timmes transfer till Taormina längs en vacker kustväg.  
 
Tåget mellan Milano och La Spezia är direkttåg och nyligen fick flera stopp vilket gör att vi kommer till La Spezia ganska sent. Vi får transfer till vårt hotell och promenerar till restaurangen där en gemensam middag är förbeställd och väntar på oss. Som tur är centrala La Spezia en väldigt kompakt liten stad och jag räknar med att vi är på restaurangen strax efter nio.  
 
Tips inför besöket till Cinque Terre Nationalparken 
Om du ger dig ut på en vandring mellan byarna är det viktigt med vattentäta och fotledstäckande skor med profilerad sula. Inga sandaler! Detta är obligatoriskt och parkvakterna kan ge dig an varning och i värsta fall bli man tvungen betala en straffavgift.   
 
Resplan  
Längst ner på denna sida finns en knapp med en uppdaterad resplan.   
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!   
  
Med vänliga hälsningar  
  
Anna Mnatsakanova  
anna@varldensresor.se  


Deltagarinformation                     Uppdaterad 2023-04-18

Hej, 
 
Det är två månader kvar till resan Med tåg från Alperna till Sicilien med Tidningen Vi.  
 
Klicka på bilderna lite längre ned för att komma till resplan, flygtider och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista inför resan.  
 
Ni är 13 deltagare i dagsläget och resan är öppen för bokningar i ytterligare några veckor.  
 
Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation och skickar ut era elektroniska flygbiljetter. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Ni behöver omgående gå in på fliken "Min bokning" och uppdatera dina personuppgifter! Det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  

Deltagarlista 
* Kontrollera noga att ditt namn i deltagarlistan är rätt stavat och stämmer med det som står i passet. Kontrollera att rätt avreseort är angivet. Kontakta oss snarast om något inte stämmer. 

Stockholm 
de Vadas, Natacha  
Wahlund, Håkan  
Wahlund, Kerstin  
Bengtsson, Rosetta  
Bengtsson, Lennart
Sandberg, Eva
Krämmer, Christel 
 
Göteborg 
Ekdahl, Monica  
Öjerskog, Bo  
 
Köpenhamn 
Weström, Björn  
Weström, Rosita Else-Marie
Kockum, Ulla
Kockum, Jan 
  
Färdledaren för resan är Erik Ingvert.

Erik är en svensk arkitekt, sedan 7 år verksam i Rom och jobbar med förnyelsen av housing-kolossen Corviale i Rom och energisnål transformation av äldre byggnader. Att utläsa Italiens turbulenta 1900-talshistoria i arkitektur och stadsplanering är en stor passion och Erik guidar dig både i Roms okända stadsdelar och bland Milanos moderna skyskrapor.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: anna@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  

Med vänlig hälsning

Anna Mnatsakanova


 

Klicka på knapparna nedan för att få information:

  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf.
  • Karta över Cinque Terrer
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.