Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Publicerat 2023-08-14

Hej! 
Nu är det snart dags för avresa till Skottland. Ni är nu 12 deltagare på resan. Färdledaren är Margaretha Hydén. Margarethas telefonnummer är +46 70 952 46 20. 
Ni möter Margaretha på flygplatsen i Glasgow och Margaretha har en Världens Resor-skylt med sig.  
 
Ovan, i fliken Min bokning, finner du Resehandlingar och där ligger elektroniska flygbiljetten som en Pdf(Itinerary). Vi postar även utskrivna flygbiljetter och karta över Skottland.  
 
Tågbiljetterna till ångloksdriva The Jacobite får ni av färdledaren på plats. Observera att vi åker med egen hyrd buss mellan Fort Augustus, Dundee och vidare till Edinburgh. Vi stannar en stund i Inverness för att göra snabb bekantskap med staden.  


Incheckning på flygplatsen  
• Kom till flygplatsen i god tid, inchecknings- och säkerhetskontrollsrutiner tar mycket längre tid än tidigare; bl a köerna till säkerhetskontrollen på Arlanda är notoriskt långa.    
 
• Check in on-line kan göras på flygbolagets hemsida, det fungerar inte alltid tyvärr och då får man checka in på flygplatsen. British Airways öppnar sin on-linebokning 30 timmar före avgång. Använd biljettnummer eller bokningskod t ex JKXANS som du hittar på din elektroniska flygbiljett. 
 
Att resa i Skottland 
Skottland är ett fantastiskt resmål och har snabbt kommit upp på listan över Europas mest eftertraktade resmål. Naturen är en viktig ingrediens av upplevelsen men logistiken kan påverkas av väderförhållandena; det finns risk för inställda avgångar med färjor bl a. Följderna av pandemin precis som på alla håll i världen är kännbara med ändrade tågtider och inställda avgångar. Vi alltid gör vår yttersta att åtgärda eventuella ändringar på bästa sätt.  
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!     
 
Anna Mnatsakanova 


Deltagarinformation           Publicerat 2023-07-14

Hej!

Det är knappt två månader kvar till resan Skotska höglandet - kanalbåt och tåg. Ni är 9 deltagare i dagsläget. Vi håller resan öppen för bokningar i några veckor till.  

Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation och skickar ut era elektroniska flygbiljetter. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.   

Klicka på bilderna lite längre ned på denna sida för att se flygtider och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista inför resan. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i flygbiljetterna. Alla namn som de står i passet skall vara med. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Färdledaren för resan är Margaretha Hydén.

Margaretha reste till Skottland för första gången 1990 och sedan dess återkommer hon till landet varje år. Under 24 år har Margaretha lett resor till Skottland och resorna har olika teman – kultur, vandringar och whisky! Margaretha har studerat ekonomisk historia, konstvetenskap och idéhistoria. Hon har även bott i USA och Australien och arbetat med bistånd.   

Har du några frågor går det bra att kontakta mig på anna@varldensresor.se eller ring 08-6695525.

Med vänliga hälsningar

Anna Mnatsakanova

 

  • Här finner du flygtider och en deltagarlista.
  • Här har vi samlat information kring väder, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Tips på litteratur inför din resa.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf.
  • Här hittar du kontaktinformation till boenden mm.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Sedan starten av Världens Resor 2003 har vi arbetet efter visionen att skapa roliga och lärorika resor som vi själva vill göra. Vi har tidigare inte tänkt så mycket på att använda etiketten hållbarhet men vi ser att det som för oss är en naturlig och integrerad del av våra resor, är precis just det - mer hållbara resor.