Stickresa till Island

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med till Island och lär dig allt som är värt att veta om isländsk stickning och textiltraditioner. Ciceron på resan är Johanne Ländin, en kändis i sticksammanhang. Tillsammans med Heléne Wallin gör hon den roliga och informativa podden Nördic Knitting där de delar med sig av allt från stickhistoria till sticktips. Lyssna gärna på avsnitten som handlar om Islandsresan 2022.

Avsnitt 156 - Inspirerande isländska kvinnor 
Avsnitt 157 - Det fantastiska isländska garnet

Vi är med på workshops och gör intressanta studiebesök, bland annat på det isländska stickcentret och Textilmuseet. Vi får följa hela processen från ull till färdigt garn med besök på en liten fårfarm, ett ulltvätteri, spinneri och garnfärgari. Vi besöker också Thingborg där den allra finaste ullen blir till garn som sedan färgas för hand. Vi väver ihop dessa aktiviteter med olika stopp i den makalöst vackra isländska naturen som bjuder på vattenfall, sprutande gejsrar och varma källor. Vi bor på trevliga hotell och får tid att sticka tillsammans i gruppen. 

Under resans gång delar Johanne frikostigt med sig av sin expertis och gedigna kunskap om stickning i olika workshoppar. En extra bonus är vår stickintresserade lokala guide och busschaufför Lena.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Reykjavik
 2. Dag 2 Borgarnes – Hvanneyri - Hvammstangi
 3. Dag 3 Blönduós
 4. Dag 4 Hvammstangi - Thingvellir nationalpark – Selfoss
 5. Dag 5 Selfoss – Gullfoss - Selfoss
 6. Dag 6 Selfoss - Reykjavik
 7. Dag 7 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg från Stockholm inklusive skatter (andra avreseorter på förfrågan).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här
 • Ciceron och stickexpert Johanne Ländin 
 • Lokala guider.
 • Alla transporter med egen buss.
 • Alla utflykter, workshops, avgifter och inträden enligt resplanen: Besök på Ullarselið ullcenter, Uppspuni Mini Mill and yarn shop, Thingborg Unique Wool Shop, Hespa växtfärgningsstudio, Istex spinneri, Thingvellir (Tingvalla) nationalpark, gejsern Strokkur, Lavafallen, bad i Den hemliga lagunen, workshop på Isländska textilcentret och besök på Textilmuseum. Flera tillfällen ges för stickning tillsammans i gruppen.
 • Del i dubbelrum.
 • Frukost varje dag, en lunch och fem middagar.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck


Förkunskaper:  

För att få ut det mesta av resan är det bra om du inte är nybörjare och att du gärna har någon erfarenhet av att sticka med flera färger. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder