Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation             Publicerad 2023-02-23


Hej!
Nu är det cirka 15 dagar kvar till avresa. Vi skickar idag ut era flygbiljetter tillsammans med en karta, resplan och kontaktlista. Ni är en grupp på totalt 20 personer. Er färdledare Bo Björnsäter är med på flyget från Stockholm och möter er med en skylt med Världens Resors namn på vid gaten 10 minuter före boarding på Arlanda och sedan igen i Köpenhamn. Bos telefonnummer är: +46 736973508. Med på resan är också Bos fru Vitoria. 

Ni behöver ta mer er EU:s covidbevis som visar att ni är fullvaccinerade mot covid. Den senaste dosen måste vara tagen tidigare än två veckor före avresa. Du behöver ha med dig covidbeviset utskrivet på papper. Obs! Ni behöver inte fylla i någon hälsodeklaration före avresa som var krav på tidigare. Har ni ingen vaccination mot covid måste ni ta ett pcr-test senast 72 timmar före avresa. 

Incheckning online 
Ni flyger med Emirates och med dem kan man checka in online tidigast 48 timmar innan avresa. Ni hittar länken här

Du behöver använda munskydd ombord på flyget med Emirates.    

Vid ankomst i Kathmandu 
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 50 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Själva visumansökan görs via en automat på flygplatsen och även om den har en inbyggd kamera är det säkrast är att ha med foton utifall kameran på automaten skulle vara ur funktion.  

När du kommer in i flygplatsen går du till en av maskinerna som står rakt fram till vänster.  
Ni behöver fylla i kontaktuppgifterna till det första hotellet, se nedan; 

Thamel Eco resort
Adress: Chibahal, Thamel
Telefon: + 977-01-4215863
https://thamelecoresort.com

Så här går det till: Gå till maskinerna där visum ansöks.  
1. Fyll i ett "Online Tourist Visa Form" i en av maskinerna och ta med dig kvittot du får utskrivet 
2. Gå till visumdisken och betala för ditt 30 days visa 
3. Ta kvittot och gå till passkontrollen. 
Du är nu välkommen in till Nepal. 
 
Handbagage 
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res i dina vandringsskor och packa viktiga tillhörigheter såsom mediciner samt något ombyte i handbagaget.  
 
OBS: I handbagaget behöver du förutom pass och foto+kontanter till visumet även ha med en utskrift på EUs digitala covidbevis med QR kod.  

Tidigare fanns det en felaktighet i datumen i kontaktlistan. Detta är nu korrigerat. 

Allmänt
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kontakta oss om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: info@varldensresor.se 
 
Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa Nepal! 
 
Vänliga hälsningar, 

Jörgen Fredriksson

Nedan har ni länken till den Deltagarinformation som sändes ut tidigare:

Klicka här för att komma till sidan med deltagarinformation om din resa.