Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                  Publicerad 2023-03-09

Hej!
Nu är det 12 dagar kvar till avresa. Med vanlig post skickade vi för ett par dagar sedan ut era flygbiljetter tur och retur till Kathmandu samt biljetterna tur och retur till Thimpu (biljetterna för inrikesflyg i Nepal får ni på plats) tillsammans med en karta och resplan. Detta bör komma er tillhanda denna vecka. 

Ni är nu en grupp på totalt 9 personer. Er färdledare Roger Eriksson möter er på flygplatsen i Kathmandu med en skylt med Världens Resors namn. Rogers telefonnummer är: +46 70 736 18 93. 

Vid ankomst till Dubai kommer ni att kunna vistas i Marhaba Lounge i sex timmar. Loungen är belägen i Terminal 2, samma terminal varifrån ni sedan flyger vidare till Kathmandu. Ni får en digital voucher som ligger på Min bokning.  

Ni behöver ta mer er EU:s covidbevis som visar att ni är fullvaccinerade mot covid. Den senaste dosen måste vara tagen tidigare än två veckor före avresa. Du behöver ha med dig covidbeviset utskrivet på papper. Obs! Ni behöver inte fylla i någon hälsodeklaration före avresa som var krav på tidigare. Har ni ingen vaccination mot covid måste ni ta ett pcr-test senast 72 timmar före avresa. Bhutan har inga speciella inresekrav och vaccinationsbevis behövs som det ser ut idag. 

Incheckning online 
Ni flyger med Emirates och med dem kan man checka in online tidigast 48 timmar innan avresa. Ni hittar länken här

Du behöver använda munskydd ombord på flyget med Emirates.    

Vid ankomst i Kathmandu 
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 50 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Ni behöver ett visum som är double entry då ni kommer tillbaka till Nepal. Själva visumansökan görs via en automat på flygplatsen och även om den har en inbyggd kamera är det säkrast är att ha med foton utifall kameran på automaten skulle vara ur funktion.  

När du kommer in i flygplatsen går du till en av maskinerna som står rakt fram till vänster.  
Ni behöver fylla i kontaktuppgifterna till det första hotellet, se nedan; 

Country Villa resort 
Adress: Naldum Road, 44812, Nepal 
Telefon: +977 1-6680127 

Så här går det till: Gå till maskinerna där visum ansöks.  
1. Fyll i ett "Online Tourist Visa Form" i en av maskinerna och ta med dig kvittot du får utskrivet 
2. Gå till visumdisken och betala för ditt 30 days visa 
3. Ta kvittot och gå till passkontrollen. 
Du är nu välkommen in till Nepal. 

För er som kommer från Nice
Ni behöver ingen lounge i Dubai, men då ni landar många timmar före övriga gruppen blir ni mötta på flygplatsen med en skylt med Världens Resors namn på. Ni blir sedan tagna till ett hotell i Kathmandu där ni antingen kan vila eller ha som bas för att utforska Kathmandu. Ni blir sedan upphämtade och åker gemensamt med gruppen till ert boende i Nagarkot, som ligger en bit utanför Kathmandu. Era flygbiljetter skickas digitalt. 
 
Handbagage 
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res i dina vandringsskor och packa viktiga tillhörigheter såsom mediciner samt något ombyte i handbagaget.  
 
OBS: I handbagaget behöver du förutom pass och foto+kontanter till visumet även ha med en utskrift på EUs digitala covidbevis med QR kod.  

Allmänt
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kontakta oss om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: info@varldensresor.se 
 
Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa till Nepal och Bhutan!  
 
Vänliga hälsningar, 

Jörgen FredrikssonDeltagarinformation               Publicerat 2023-01-27

Hej! 
Nu är det 2 månader kvar till avresa för resan "Strövtåg i Nepal och Bhutan". Idag är ni en liten grupp med 11 deltagare och er färdledare Roger Eriksson.  
 
Nedan finner ni deltagarinformation: Praktiska tips med litteraturlista, kontaktlista, flygtider och deltagarlista. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på inreseregler, vaccinationer med mera.  
 
Cirka 15 dagar före avresa får ni era flygbiljetter samt ett avresebrev som vi publicerar på denna sida. Varje gång vi publicerat ny information får du ett mejl av oss. 
 
Inresekrav 
För att komma in i Nepal och Bhutan behöver ert pass vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige samt att ni behöver visa upp ett intyg på att ni är fullvaccinerade mot Covid. Visum till Bhutan ordnar vi åt er medans visum till Nepal skaffas på plats vid ankomst i Kathmandu. Läs mer om detta i praktiska tips. 


Färdledare 
Färdledare för resan är Roger Eriksson. 
Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat.   
 
Kopia på pass 10 februari
Senast 10 februari behöver vi er passkopia samt ett passfoto (ansiktsbild) för att köpa tillstånden att vandra i Annapurna regionen, Nepal. Det går bra att ta foto med mobilen och maila, scanna och maila eller kopiera och posta. Det är första uppslaget i passet med fotot, födelsedata, giltighetstid mm som vi behöver. Ej blad med stämplar på. Passkopian kommer också att användas till att skaffa era visum i Bhutan.  
Mail: info@varldensresor.se  
Adress: Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa 
Viktigt! Gå in på sidan med Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Era passuppgifter är reda ifyllda men vi behöver även information om försäkringsbolag, kontaktperson vid nödsituation och om ni har några allergier eller kostönskemål. Vänligen fyll i dem snarast så att all information finns.  

  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här har vi samlat information kring väder, valuta, packning, vaccinationer mm, samt en del litteraturtips.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.